Anahtar Kelimeler: YAŞAM ANLAMLI ZİYARET

YAŞAM´DAN ANLAMLI ZİYARET

YAŞAM´DAN ANLAMLI ZİYARET

YAŞAM´DAN ANLAMLI ZİYARET

 

Yaşlılar Haftası ziyareti

Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi tarafından Yaşlılar Haftası münasebetiyle Yaşlı Bakım Merkezi´ne anlamlı bir ziyaret gerçekleştirildi.

ÖZEL BİR ZİYARET

Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi Yaşlılar Haftası´nda özel bir etkinlik gerçekleştirdi. Hastane tarafından Özel Bozdemir Yaşlı Bakım Merkezi ziyaret edildi, burada bakımı yapılan yaşlılar ile birlikte pasta kesildi, onlara karanfil ve moral verildi. Hastanenin Nöroloji Hekimi Doç. Dr. Yakup Türkel ile birlikte Hastane Müdiresi Özlem Öztürk Çelebi, Genel Koordinatör Volkan Ertunç, Başhemşire Yardımcısı Fatma Pehlivanlı ve Hasta Koordinasyon Sorumlusu Nihal Ergüler yaşlı bakım merkezine ziyarette bulunarak hem bakımı yapılan hastalarla görüştü ve hem de bakım merkezi hakkında bilgiler aldı.

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

Bakım Merkezi Sorumlusu Zühtü Bozdemir´in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette Yaşam Hastanesi ekibi hastalarla birlikte günün anısına yaş pasta kesimi yaptı. Ayrıca hastalar tek tek ziyaret edilerek onlara karanfil hediye edildi. Bozdemir, bakım merkezini Yaşam ekibine gezdirdi ve merkez hakkında da bilgiler verdi. Ziyaret konusunda bilgi veren Yaşam Hastanesi Nöroloji Hekimi Doç. Dr. Yakup Türkel, ?Biliyorsunuz bu hafta Yaşlılar Haftası. Yaşam Hastanesi olarak hem bu özel hafta dolayısıyla yaşlılarımızı ziyaret etmek ve hem de onlara biraz moral vermek maksadıyla Özel Bozdemir Bakım Merkezi´ni ziyaret etmek istedik. Biz her zaman yaşlılarımızın yanındayız. Onlarla bu güzel günü birlikte yaşamak istedik. Ziyaretimiz onları gayet mutlu etti. Biz de onlarla mutlu olduk? dedi.

BOZDEMİR BİLGİ VERDİ

Bakım merkezindeki yaşlılarla tek tek ilgilenen Yaşam ekibini bilgilendiren Zühtü Bozdemir, ?Burası özel bir bakım merkezi. 2018 yılının 6. ayında hizmet vermeye başladı. Burada genellikle bakıma ihtiyaç duyan engelli vatandaşlarımızın bakımı yapılıyor. Şu anda 135 engelli hastamız var. Bunların yüzde 20´si Kırıkkale´den geri kalanı şehir dışından. Türkiye´nin hemen her yerinden hastamız var. Onlara günlük yaşam aktivitesi ve diğer bakımları ile destek oluyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´na bağlı olarak çalışıyoruz. Buraya genellikle ağır engelli hastaları alıyoruz.

HER YERDEN HASTA VAR

Hastaların durumu bakanlığın belirlediği kriterlere uymak zorunda. Biz rastgele alamıyoruz. Yaş, cinsiyet, engel durumu çok önemli. Bunları bakanlık belirliyor. Bu ve benzeri bakım merkezlerine gelebilmesi için hastaların dilekçe ile müracaat etmeleri ve gerekli şartlara haiz olmaları gerekiyor. Kapasitemiz 208 hasta. Burada Kocaeli, Muğla, Manisa ve Erzincan´dan gelen hastalar da var. Sosyal hizmet veriyoruz. Aynı zamanda da bir istihdam imkanı sağladık. Şu anda burada 76 kişilik bir istihdam söz konusu? dedi.

TÜRKEL TEBRİK ETTİ

Bakım merkezinde hastalarla görüştükten sonra merkezi gezen Doç. Dr. Türkel, ?Burayı çok beğendik. Bu tür yerlerin sayısı daha fazla olmalı. Konu bizi de burada bulunan vatandaşlarımızın sağlık durumu bakımından yakından ilgilendiriyor. Bu bakımdan buraya böyle özel bir ziyarette bulunmak istedik. Ben bu güzel merkez konusunda girişimcileri tebrik ediyorum. Yaşlılar Haftası´nda güzel bir aktivite sağlamış olduk? diye konuştu.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli