Yaşı küçük davranışı büyük

Yaşı küçük davranışı büyük

Yaşı küçük davranışı büyük

Bulduğu parayı polise teslim etti

10 yaşındaki Cihan Yılmaz Kurtuluş Mahallesinde yol kenarında bulduğu parayı sahibi çıkmayınca Cumhuriyet Polis merkezine teslim etti. Görevli polis memurları Cihan´ın bu örnek davranışından dolayı teşekkür ettiler.

POLİSE TESLİM ETTİ

İlimizde son günlerde yaşana acı olayların yanı sıra örnek davranışlarda sergileniyor. Önceki gün eski İHA Temsilcisi Süleyman Yılmaz´ın 10 yaşındaki oğlu Cihan Yılmaz kurtuluş Mahallesindeki evlerini önünde yol kenarında  bir miktar para buldu. Yoldan geçen ve para arayan kimseye rastlamayan Afacan Cihan soluğu hemen Cumhuriyet polis karakolunda aldı. Görevli Polis memurlarına parayı yolda bulduğunu ve sahibinin çıkmadığını söyledi. Görevli polis memurları da baba Süleyman Yılmaz´a telefon ile ulaşarak  konu hakkında bilgi verdiler. Cumhuriyet polis karakoluna gelen baba Süleyman Yılmaz gözetiminde tutulan tutanakla bulunan para görevli polis memurlarına teslim edildi.

HARAM OLUR DEDİM

Parayı bulur bulmaz,Cumhuriyet polis karakoluna götüren Cihan Yılmaz  çevrede hiç kimsenin geçmediğini  belirterek, "Parayı cebime bile koymaya korktum, sonuçta bu haram paradır. Bu yüzden de paranın sahibi gelir diye biraz bekledim. Gelen olmayınca Karakola getirerek Polis amcalara teslim ettim. Böyle bir şey yaptığım içinde çok mutluyum" dedi.  Cumhuriyet Polis Merkezindeki görevli Polis Memurların bu örnek davranışlarından dolayı Afacan Cihan´ı tebrik ettiler. Polis memurları ? Bir çok insan bulduğu parayı ve eşyanın sahibini bile aramıyor. Küçük Cihan yaşından büyük bir davranış sergileyerek karakola gelerek para bulduğunu söyledi. Önce şaşırdık sonra cebinden parayı çıkartarak bize teslim etti. Bizde basına bilgi vererek parayı tutanak karşılığı aldık. Kendisine teşekkür ettik. Polis merkezimizin kapısı her zaman vatandaşımıza açık. İstedikleri zaman gelebilirler? ifadesini kullandı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli