?Yaşlılar asırlık çınarlardır?

?Yaşlılar asırlık çınarlardır?

?Yaşlılar asırlık çınarlardır?

Yaşlılardan anlamlı mesaj

 

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, ?1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü´ nedeniyle açıklamalarda bulundu. Aytekin, ?Yaşlılarımızı ve emeklilerimizi ele muhtaç etmeyelim? dedi.

 

SORUNLARA ÇÖZÜM BULUNMALI

Aytekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ?1 Ekim yaşlılar günü nedeniyle bazı kurum ve kuruluşlar kutlama yapmaktadırlar bu konu biz emeklileri ve yaşlıları mutlu etmektedir. Ancak bu kutlamaların sözde değil yaşlılarımıza ve emeklilerimize yönelik icraatlara da yansıması gereğini duymaktayız. Eğer 65 yaşını geçmiş bir yaşlı ve emekli Devlet dairesinde ve Hastanede 2 saat bekletiliyorsa ulaşım araçlarında ayakta bekletiliyorsa bu kutlamaların anlamını yok saymaktayız.?

 

BİZLERİ MUTLU EDECEK

?Yaşlıların ve emeklilerin ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale´mizde de bir derneği bulunmaktadır. Kutlama yapay olarak değil ilanla değil bizzat yaşlıların ve emeklilerin sorunlarını birinci elden derneğimizden öğrenmeleri ve derneğimizi ziyaret etmeleri adına emekliler dernek yönetimi olarak da bizleri mutlu edecektir. Yaşlanmak ve Emekli olmak bir dağa tırmanmak gibidir.?

 

SEVİYEYE GETİRİLMESİ GEREK

?Kimileri yaşlıları hazan yapraklarına benzetse de yaşlılar dolgun başaklar gibidir. Başları hep eğik görülürler bu eğiklik olgun ve dolgun olmalarından kaynaklanır. Yaşlılar ve emekliler bir toplumun hem geçmişi hem hafızası hemde kökleridir aynı zamanda kuşaklar arası bir köprüdür. 65 yaş ve üzeri yaşlılarımıza hak ettikleri saygıyı ve katkıyı esirgememeliyiz 65 yaş aylığını insanca ihtiyacını karşılayacak seviyeye getirilmesi gereğini duymaktayız.?

 

HER ZAMAN HATIRLANMALI

?Yaşlılara pozitif ayrımcılık getirilmesine rağmen bunu tam uygulandığını söylemek mümkün değil. Toplumumuzun bereket unsurları gördüğümüz yaşlılarımızı sadece bir günde değil her zaman hatırlanmalı diyoruz. Gençlerimize yol gösterir birer ışık olan yaşlılarımızın sorunlarını toplum olarak ve devlet olarak iyi değerlendirilmesi gereğine inanmaktayız.?



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli