Anahtar Kelimeler: Yemekte buluştular

Yemekte buluştular

Yemekte buluştular

Yemekte buluştular

Gazi ve şehit yakınlarına yemek

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Kırıkkale Valiliği tarafından şehit yakınları, gaziler ve ailelerinin onuruna akşam yemeği programı düzenlendi.

BİR ARAYA GELDİLER

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Kırıkkale Valiliği tarafından şehit yakınları, gaziler ve ailelerinin onuruna akşam yemeği programı düzenlendi.

Kırıkkale Valiliği tarafından şehit yakınları, gaziler ve ailelerinin onuruna düzenlenen akşam yemeği, Kur´an-ı Kerim Tilavetinin okunmasıyla başladı. Kırıkkale Valiliği, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Poliseviinde düzenlenen akşam yemeğinde Vali Haktankaçmaz, Başkan Saygılı ve protokol üyeleri gaziler ve şehit yakınlarının masalarına giderek sohbet etti. Bugün ´15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Günü´ münasebetiyle dün başlamış olan bir dizi etkinlik kapsamında bir araya geldiklerini ifade eden Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, yarın da farklı programlarda, çeşitli programlarda anma etkinliklerinin devam edeceğini söyledi.

TEKRAR YAŞANMAMALI

Vali Haktankaçmaz, "15 Temmuz´da yaşananları, yaşadıklarımızı öncelikle unutmamamız lazım, sonra da unutturmamamız lazım. Bizden sonraki nesillerimize aktarmamız lazım. Bizler tabi o geceyi canlı yaşayan kişiler olarak, canlı şahitler olarak unutma sorunu il e karşı karşıya değiliz ama bizden sonraki nesilde aynı ihaneti tekrar yaşamamaları için bütün detayları bilmek zorundalar. Bu millet; Çanakkale´de hangi ruhla mücadele ettiyse, Kurtuluş savaşında aynı ruhla mücadele ettiyse, on yıllardır Türkiye´nin başına bela olan terörle aynı ruhla mücadele ettiyse, 15 Temmuz´da da aynı ruhla meydanlara çıktı, aynı ruhla savaş uçaklarına, tanklara, silahlara meydan okudu" dedi.

GENİŞ KATILIM OLDU

Bu vesileyle; bugüne kadar Dünya´nın pek çok yerinde bu aziz vatan için, bu millet için, bu din için, bayrak için şehit olan burada bayrak için bütün şehitlerimize bir kez daha rahmetle, minnetle yad eden Haktankaçmaz, "Bir kısmı aramızda olan Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Ebediyete göç etmiş olan bütün Gazilerimizi de şükranla, minnetle anıyorum" diye konuştu. Akşam yemeği ve sonrasında İl Müftüsü Şahin Yıldırım´ın dua etmesinin ardından program sona erdi. Programa, Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda gazi ve şehit yakınları katıldı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli