Anahtar Kelimeler: Yeni fikirleri

Yeni iş fikirleri

Yeni iş fikirleri

Yeni iş fikirleri

Odamız eğitim faaliyetleri kapsamında Ahiler Kalkınma Ajansı işbirliği ile finansmana erişimde sıkıntı yaşayan başlangıç veya büyüme aşamasındaki girişimler için finansal bir araç olan Melek Yatırımcılık Sisteminin tanıtımı amacıyla bir tanıtım programı düzenlendi.

TOPLANTI YAPTILAR

Son zamanların en etkili ve ilgi gören yatırım sistemlerinden olan bireysel katılım sermayesi sisteminin tanıtımı için odamız ve Ahiler Kalkınma Ajansı işbirliği ile bir eğitim programı düzenlendi. Programın açış konuşmasını yapan Ahiler Kalkınma Ajansı Kırıkkale Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Abdullah Özbaş, ?Kısa sürede yüksek getiri sağlayacak bir iş fikri bulmak pek kolay değil, fikir bulunsa bile bunun hayata geçirilmesi ve geliştirilmesi için her zaman yeterli mali kaynak temin edilemiyor. Sermaye sahibi ve tecrübeli iş insanları bazen yatırım yapacak yeni bir fikir bulamadıklarını belirtiyor, bir kısım girişimciler de yeni iş fikirleri olduğunu fakat bu iş fikrini gerçekleştirmek için kaynak bulamadıklarını belirtiyor. Bireysel katılım sermayesi veya daha çok bilinen adı ile melek yatırımcılık burada devreye giriyor ve her iki tarafı kurumsal bir platformda bir araya getiriyor? dedi. Melek yatırımcının, girişimciye sadece para vermediğini, aynı zamanda tecrübeleri ile yol gösterdiğini, bir anlamda mentorluk yaptığını belirten Özbaş, bu sistemin girişimcileri cesaretlendirdiğini ve onların doğru adımlar atarak, çok daha hızlı büyümelerini sağladığını ifade etti.

VARLI BİLGİLER VERDİ

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı yaptığı konuşmada, ?Sermaye, tecrübe ve yeni iş fikrini buluşturan melek yatırımcılık sistemi, girişimciliği geliştirmek için çok faydalı bir araç, bu sistemde tüm taraflar kazanıyor, hem girişimci, hem yatırımcı ve en önemlisi ülke ekonomimiz kazanıyor. Çok başarılı girişimcilerimiz var, iyi eğitimli genç bir nüfusumuz var, bunlar kısa sürede yüksek kar getirecek iş fikirleri üretiyor. Mali kaynak eksikliği ya da yetersiz deneyim, girişimcilerimizin potansiyel arz eden yeni iş fikirlerinin hayata geçmesine asla engel olmamalı. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak, girişimcilerimizin, iş insanlarımızın bu ve benzeri mekanizmaları öğrenmeleri ve aktif kullanmaları için her zaman yanlarında olacağız, Kalkınma Ajansımız ile birlikte ilde bu sistemin yaygınlaşması için gayret edeceğiz? dedi.

SUNUM YAPILDI

Tanıtım programında ilk sunum, Istanbul Startup Angels (melek yatırımcı ağı) ve Startupfon kurucu ortağı olan Gülsüm Çıracı tarafından gerçekleştirildi. Çıracı, sunumunda, melek yatırımcılık sisteminin tarihsel gelişimi, melek yatırımcıların özellikleri, yurtdışında ve ülkemizde sistemin mevcut durumu, başarılı ve başarısız örnekleri, melek yatırımcıların girişimciye sağladığı katkıları, nasıl yatırım yapılacağı ve nasıl yatırım alınacağı, ne zaman yatırımdan çıkılacağı vb. konularda dikkat edilmesi gereken hususları aktardı.

GİRİŞİMCİLER KATILDI

Daha sonra, Hazine ve Maliye Bakanlığı Uzmanı Hazel Büşra Hastürk,  bireysel katılım sermayesi (melek yatırımcılık) sistemini düzenleyen yasal mevzuat hakkında sunum yaptı. Sunumunda, bireysel katılım yatırımcısı olmak için gerekli şartlar, lisans almak için yapılacak başvuruda sunulması gerekenler, iş fikirlerine yatırım yapanların istifade edebileceği vergi indirimleri,  melek yatırımcı ağlarının akreditasyonu konularını detaylı bir şekilde anlatan Hastürk, katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı. Melek Yatırımcılık konusunda katılımcılara detaylı bilgilerin verildiği eğitim programına Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, Genel Sekreterimiz Ahmet Şerbetçioğlu, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Suna Arpaçay Özer, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Caner Kırlangıç ile sanayiciler, iş insanları ve girişimciler katıldı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli