Anahtar Kelimeler: mahallemiz !

Yeni bir mahallemiz oldu!

Yeni bir mahallemiz oldu!

Başkan bak ne yazmışlar?

Bu mesaj sana 

Sayın Başkan…!

 

UNUTTUM MAHALLESİ

 

Kırıkkale’nin Hükümet Konağı karşısındaki bir bölgede mahalle sakinleri Belediye’ye olan tepkilerini eski Samsun yolundan görülecek şekilde “UNUTTUM MAHALLESİ” tabelası asarak dile getiriyor. 

 

 

SAYGILI ZİRVEYE ÇIKARDI

Kırıkkale, AK Parti iktidarları döneminde yerel yönetim hizmetleri bakımından istatistiklere bakıldığında en çok şikayet alınan ve en az yatırım gören aynı zamanda da en başarısız Belediyecilik bakımından adeta zirveyi yaşıyor. Geçmiş yıllarda olmadığı halde son iki yıldır su patlakları, arızalar, uzun süreli ve sık sık yaşanan su kesintileri dikkat çekiyor. Şehir kirli bir görüntü içinde, kaldırım ve yollar berbat durumda, parklar bakımsız aynı zamanda şehir pis bir koku içinde.

 

KADINLAR YOL KESMİŞTİ

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı döneminde yaşanan tüm bu olumsuzluklar dikkat çekici bulunuyor ve sık sık şikayet konusu oluyor. Sosyal medya ve yerel basın şikayetleri sıklıkla haber yapıyor, şikayetler zaman zaman da ulusal basına yansıyacak kadar büyük oluyor. En son bir ay kadar önce Karşıyaka mahallesinde kadınlar yolları keserek susuzluk, pislik, toz, çevre kirliliği ve ilgisizlikten dolayı yolları keserek tepkilerini dile getirdiler.

 

AVRUPA’YA TATİLE GİTMİŞ

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise konuyla ilgili önce açıklama yapmadı, sonrasında ise il başkanı ve milletvekili Belediye’ye sahip çıkmak zorunda kaldı. Sorunlar ve özellikle suyla ilgili sıkıntıların giderilmeye çalışıldığı belirtildi. Ancak sorun çözülmedi. Mehmet Saygılı döneminde Kırıkkale sorunlarla boğuşurken, Saygılı’nın ise tüm bu sorunların içinde ailesiyle birlikte Avrupa’ya tatile gittiği öğrenildi. Bu durum haberlere konu oldu ve daha büyük tepki çekti.

 

YEREL BASIN DA TEPKİLİ

Söz verdiği projelerin neredeyse hiç birini iki dönem boyunca yapmayan, sadece Belediye personelinin maaşını ödemekle övünen, meclis toplantısında da bir tartışma anında kendisinin “kibirli” olduğunu söyleyerek, “Ben kibirli bir adamım, burnum yere düşse eğilip almam” deme gafletinde bulunan, bu yüzden kendi partisi içinde de büyük eleştirilere maruz kalan Saygılı’nın aday yapılmayacağı neredeyse kesinlik kazandı. Yerel basın “Kırıkkale Belediye Başkanı Arıyor”, “Kırıkkale’ye her şeyden önce bir Başkan” lazım başlıkları atmaya başladı. Artık sosyal medya değil, basın da Kırıkkale’de bir değişim istiyor. 

 

UNUTTUM MAHALLESİ

Tam da bu zamanda ilginç bir tabela büyük dikkat çekiyor. Tabelanın asıldığı yer Vali Konağı’nın karşısında yer alan bir gurup evin bulunduğu bölge. Belli ki bu mahalledeki sakinler Belediye’den arzu ettikleri hizmeti alamamış olacaklar ki, eski Samsun yolunun geçtiği güzergaha görünür ve dikkat çekici bir şekilde “UNUTTUM MAHALLESİ” tabelası asmışlar. Tabela bir süredir öylece duruyor ve eski Samsun yolundan gelip geçen herkes görüyor. 

 

İRONİK BİR TEPKİ

Belediye ve Başkan Saygılı ile yönetimine bir mesaj olarak asılan tabelanın ne ifade ettiği bir çok mahallede yaşanan sorunlar dikkate alınınca aslında açık bir şekilde anlaşılıyor. Hizmet alamayan mahalle sakinleri mahallenin isminin bu şekilde anılarak dikkat çekmeye çalışıyorlar. Mahalledeki bu görüntünün Cimer’e iletildiği bildiriliyor. Belediye’nin ve Başkan Saygılı’nın bu manidar ve ironik tepki konusunda ne yapacağı merak konusu. 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli