?Yeniden Diriliş? konferansı yapıldı

?Yeniden Diriliş? konferansı yapıldı

?Yeniden Diriliş? konferansı yapıldı

15 Temmuz anlatıldı

Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü tarafından 15 Temmuz Yeniden Diriliş adlı konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. M. Mücahit Küçükyılmaz, Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilcisi Mustafa Tekertarla katıldı.

TARİHE ŞAN VERİR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından açılış konuşmasını Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilcisi Mustafa Tekertarla yaptı. Tekertarla´nın konuşmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Tilavetin ardından Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. M. Mücahit Küçükyılmaz´ın konuşmalarına geçildi. Konuşmasına Mevlid Kandilini kutlayarak başlayan Dr. M. Mücahit Küçükyılmaz, ?Bugün üzerinden bir buçuk yıl geçmiş olmasına rağmen 15 Temmuz´u önemli bir dönüm noktası olarak kodlamış bulunuyoruz. 15 Temmuz´u ne kadar konuşsak azdır ne kadar anlatsak azdır çünkü belki de yüzde doksanımızın hayal bile etmeyeceği bir olayı yaşadık 15 Temmuz 2016 gecesi. O gün Allah da bizim kalplerimizden korkuyu aldı. Allah´ın bir milletin kalbinden korkuyu alması pek az millete nasip olan bir niteliktir. Bu herkese nasip olmaz. Bizi bu topraklarda yaşayan milleti farklı kılan da işte budur kardeşlerim. Biz tarihte kas gücümüz çok fazla olduğu için veyahut çok uzun boylu olduğumuz için çok dayanıklı olduğumuz için destanlar yazmadık. Bizim tarihte destanlar yazmamızın en büyük sebebi ölümü öldürmemiz, korkuyu öldürmemizdir. Korkmadığı için bir millet yükselir, şan verir tarihe? diye konuştu.

BİZİM İNSANIMIZI DEVŞİRDİLER

İçimizden çıkan fetöcüleri çok iyi tanımamız gerektiğini ve güvenli bir gelecek inşa etmemiz gerektiğini söyleyen Dr. M. Mücahit Küçükyılmaz, ?Biz tarihin hem kara hem ak sayfalarını yazmaya aday olabiliriz. Burada kararı biz vereceğiz. Bizim diğer milletlerden farklarımızı da iyi bileceğiz ve içimizden çıkan fetöcülerden farkımızı da çok iyi bileceğiz. Onlar bizim sokaklarımızda büyüdüler, bizimle aynı sıraları paylaştılar, bizim mahallelerimizden çıktılar. Onların en büyük farkı bu milletten kendilerini gizlemeleriydi. Öyle gizlendiler ki, efendileri onlara çıkın şu sokaklara ve darbe yapın dedikleri zaman ne yapacaklarını bilemediler. Önce senkronizasyonu tutturamadılar. Gece 3´te yapmaları gerekirken erken deşifre oldukları için akşam 9´da başladılar. Geçmişte hiçbir darbecinin düşmediği hataya düştüler.

GÜVENLİ BİR GELECEK İÇİN

Bu millete ateş açtılar. Bu milletin içinden çıkan insanlardı onlar mankurtlaşmışlardı, teslim alınmışlardı, devşirilmişlerdi. Tarihte bizi güçlü yapan işlerden bir tanesi de devşirme sistemidir. Osmanlı Avrupa´nın özellikle balkanların en güçlü, en yetenekli, en güçlü, en zeki evlatlarını almaktaydı ve onları İslam ile şereflendirip, devletin ve milletin hizmetine takdim etmekteydi. Buna batılılar devşirme sistemi dediler. İşte o batılılar aradan geçen yüzyıllar içerisinde aynı sistemi bize uyguladılar. Bizim topraklarımızda bizim insanımızı devşirdiler, bize karşı kullandılar. Şehitlerimiz gazilerimiz ve Allah´ın gökten inen orduları sayesinde bahşedilmiş fazladan bir hayatı yaşamaktayız. Bu bilinçle yaşadığımız zaman yeni bir Türkiye inşa edebiliriz. Güvenli bir gelecek inşa edebiliriz. Çocuklarımıza, torunlarımızda bir daha böyle darbecilerle karşı karşıya kalmayacakları bir Türkiye bırakabiliriz? dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false