Anahtar Kelimeler: Yetenek yerde

Yetenek her yerde

Yetenek her yerde

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda ‘Yetenek Her Yerde’ temasıyla 2019 yılında başlatılan Bölgesel Kariyer Fuarları kapsamında yer alan İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’22) Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde Kayseri'de başladı.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

İKAF'22, Kırıkkale Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi  olmak üzere 13 Üniversitenin paydaşlığında Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle,  kariyer imkanlarını araştırmak ve sektör temsilcisi firmalardan  bilgi almak isteyen öğrencilere kapılarını açtı.

GENİŞ KATILIM OLDU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından müzik dinletisi ile başlayan İKAF'22 açılış töreni protokol konuşmaları ile devam etti. Törene, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan'ın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofis Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Paydaş Üniversitelerin Rektör ve Rektör Yardımcıları, Kayseri ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sektör temsilcileri ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve davetli katıldı.

MEZUN OLACAKLAR

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan fuar alanını gezdi ve firma temsilcilerinden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Üniversite standını ziyaret eden Rektör ve Rektör Yardımcısı, öğrencilerle sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, öğrencilere başarılı bir kariyer için öncelikli olarak iyi bir not ortalaması ile mezun olmalarını, öğrencilik döneminde bölüm ve programları ile ilgili çalışmalar içinde yer alarak sektörü yakından tanımalarını tavsiye etti. Üniversite olarak yapmış olduğumuz işbirlikleri ve protokollerle öğrenciler mesleğine hâkim, sektör tecrübesi kazanmış ve özgüvenli  bir şekilde mezun etmeye gayret ettiklerini söyledi.

BİLGİLER VERİLDİ

Sektör ve üniversite öğrencilerini buluşturan fuarda, öğrenciler bölüm ve programları ile ilgili alanlarda faaliyet gösteren firmalar hakkında bilgi aldı. Öğrenciler, firmaların staj ve iş imkanlarını, işe alımlarda istenen başlıca nitelikleri ve sektörün gelecek planlarını firma temsilcisi isimlerle konuşma fırsatı buldu. Üniversite akademik personeli Doç. Dr. Adnan Aktepe, Dr. Öğretim Üyesi Baybarshan Ali Kazancı, Öğr. Gör. İsmail Öztürk, Arş. Gör. Orhan Gazi Odacıoğlu, Arş. Gör. Mustafa Kaya,  Öğr. Gör. Çağlar Karaman, Öğr. Gör. Mahmut Altun, Arş. Gör. Abuzer Hamza Kaya, Arş. Gör. Mustafa Türk, Öğr. Gör. İlteriş Kaan Barun etkinliğe katılırken, Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı personeli Sıtkı Sevimli ve Cemil Birol öğrencilere refakat etti.  İç Anadolu Kariyer Fuarı 50 sponsor, 221 katılımcı firma, 76 etkinlik, 10.000’den fazla fuara kayıtlı öğrenci ile gerçekleştiriliyor.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu