Anahtar Kelimeler: katkı sağlayacak

YHT katkı sağlayacak

YHT katkı sağlayacak

YHT katkı sağlayacak

 

Vekiller bilgi verdi

Delice Samsun Hızlı Tren Projesi ve Delice-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla Demiryolu hattı projesi Kırıkkale ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Mehmet Demir ve Abdullah Öztürk´ün büyük önem verdiği projelere Kırıkkaleliler Vakfı´ndan da ekstra bir proje önerisi geldi.

VAKIFTAN TAM DESTEK

Kırıkkaleliler Vakfı Başkanı Aytekin Araç ve yönetim kurulu üyeleri Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Mehmet Demir ve Abdullah Öztürk´ü ziyaret ederek, Karadeniz´in yükünü Akdeniz´e Kırıkkale üzerinden taşıyacak olan bu büyük demiryolu projesinde Kırıkkale´de lojistik köy kurulması önerisinde bulundular.

LOJİSTİK KÖY KURULMALI

Aytekin Araç, lojistik köy projesinin gerçekleşmesi halinde Kırıkkale ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacağını ve en az 500 ile 1000 kişinin istihdam edebileceğini milletvekillerine aktardı. Kırıkkale milletvekilleri, Kırıkkaleliler Vakfı´nın kendilerine Kırıkkale ekonomisini kalkındıracak böyle önemli bir projeyle kendilerine gelmelerinden dolayı memnuniyet duyduklarını kaydetti.

PROJE NEDİR?

Delice-Samsun Hızlı Tren Projesi ve Delice-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla Demiryolu Projesinin geçtiği Delice ilçesi büyük önem taşıyor. Delice-Samsun ve Delice-Ulukışla hatlarında saatte 200 kilometre yolcu taşınacak olup aynı zamanda yük taşınacak. Samsun Limanı´na gelen ticari yükler buradan bütün yurda dağıtılacak. Her iki projenin en önemli özelliğinin Kırıkkale´de buluşuyor olması.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli