Anahtar Kelimeler: YİH’de başarılı operasyon

YİH'de başarılı operasyon

YİH

YİH'de başarılı operasyon

 

Başarılı bir ameliyat yapıldı

Kırıkkale'de bulunan 700 yataklı A2 grubu Yüksek İhtisas Hastanesi; Beyin Cerrahi bölümünde iki adet başarılı ameliyata imza attı.

Anevrizma ameliyatı

Geçtiğimiz gün  Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine baş ağrısı, bulantı kusma, şuur kaybı şikâyeti ile gelen Y.G. isimli hasta acil serviste ilk müdahalesini takiben beyin tomografisi çekildi. Hastada parankimal hematom (beyin kanaması) tespit edildi. Beyin kanamasına sebep olacak patoloji (hastalık) yapılan tetkikler sonucunda beyni besleyen 4 ana damardan bir tanesi olan ICA ANEVRİZMASI (Beyinde Baloncuk) tespit edildi. Hasta acil servise ilk başvurusunda şuuru uykuya meyilli, afazik (konuşamamakta) ve sağ kolunda tan plesiji (felci) mevcut olan hastada. Takiplerinde cerrahi (ameliyat) kararı alınan hastaya Kırıkkale ‘de ilk, Türkiye'de sadece belli beyin cerrahisi merkezlerinde yapılabilen (10 kadar merkez) bu ameliyat sonrası hasta herhangi bir komplikasyon olmadan taburcu edilmeye hazırlanıyor. Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Yahya Efe Güner  Hastanın şu anda ameliyat sonrası 6. gününde serviste yattığını, herhangi bir problem yaşamazsa diğer hafta; sağ kolu düzelmiş, konuşabiliyor şekilde taburcu edileceğini söyledi.

Lomber tümör ameliyatı

Bel ağrısı her iki bacakta kuvvet kaybı şikayeti ile Yüksek İhtisas Hastanesi beyin cerrahi servisine başvuran D.K. isimli hasta lomber (bel bölgesi) bölgede MR raporlarına göre intradural (omirilik zarı içerisinde) bir tümör tespit edildi.  Beyin Cerrahi alanında gerçekleştirilen başarılı ameliyatlar sonrası hastaları ziyaret ederek durumlarını değerlendiren, Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Tekin Akça yaptığı açıklamada memnuniyeti dile getirerek, çeşitli alanlarda yapılan ve başarılı sonuçlar alınan ameliyatların artarak devam edeceğini belirti  Konu hakkında Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mustafa BOYABATLI bu tür özellikli ameliyatların ilimizde yapılmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek vatandaşlarımızın teşhis, tedavilerinin en iyi şekilde yapılması için gerekli gayreti göstereceklerini söyledi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false