Yılda 60 kilo patates tüketiyoruz

Yılda 60 kilo patates tüketiyoruz

Yılda 60 kilo patates tüketiyoruz

Patatesi seviyoruz!

Tarım ve Hayvancılık Kırıkkale İl Müdürü Recep Kırbaş, Türkiye´de en çok Niğde, İzmir, Konya, Afyon ve Nevşehir´de patates üretildiğini söyledi.

PATATES BİLGİSİ VERDİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kırıkkale İl Müdürü Recep Kırbaş, Türkiye´de kişi başına yıllık 60,7 kilogram patates tüketildiğini söyledi. Türkiye´de patates üretiminin yaklaşık 5 milyon ton olduğunu, 2012 yılında patates üretim miktarının en yüksek olduğu 5 şehrin ise 801 bin ton ile Niğde, 591 bin ton ile İzmir, 460 bin ton ile Konya, 433 bin ton ile Afyonkarahisar ve 323 bin ton ile Nevşehir olduğu bilgisini verdi. Türkiye´de 10 kentte patates siğili hastalığından dolayı üretim yapılamadığını kaydeden Kırbaş, ?Bu illere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´mızca telafi edici destekleme ödemesi yapılmaktadır.? dedi.

ÜRETİM MİKTARI

Kırbaş, Kırıkkale´de tarımsal faaliyetleri çeşitlendirerek çiftçilerin gelir düzeylerini artırmak için müdürlük olarak yoğun bir uğraş verdiklerini belirterek, ilde sulamaya açılacak alanlarda bu faaliyetlerin artarak devam edeceğini söyledi. Balışeyh ilçesi Karalı köyü çiftçilerinden İsa Oflaz, Delice ilçesi Büyükyağlı köyünden Ümit Aytekin, merkez ilçe Aşağımahmutlar Mahallesi ve Hasandede köyünde yaklaşık 200 dekar alanda ?elodi´ çeşidi sertifikalı patates dikimi gerçekleştirdi. Ayrıca Büyükyağlı köyünde 100 dekar alanda kuru soğan ekimi yapıldı.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu