Yılın sağlık müdürü seçildi

Yılın sağlık müdürü seçildi

Yılın sağlık müdürü seçildi

Kırıkkale için önemli

Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun Antalya´nın Kemer ilçesinde Tüm Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Derneği ile Uşak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Acil Sağlık Olimpiyatlarında ?Yılın Sağlık Müdürü " ödülüne layık görüldü.

5 AYRI ÜLKEDEN KATILIM

Uluslararası Acil Sağlık Olimpiyatları, Antalya´nın Kemer ilçesinde düzenlendi. Tüm Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Derneği (TAPDER) ile Uşak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen olimpiyata, Türkiye´nin yanı sıra Azerbaycan, Sırbistan, Makedonya ve Macaristan´dan yaklaşık 650 Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile 112 Acil Sağlık görevlileri katıldı. 3 gün süren Olimpiyatlarda vakalara müdahale ile ilgili paneller yarışmalar ve çalıştayların yanı sıra, Diyarbakır Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar tarafından yakın zamanda yaşanan Diyarbakır´ın Sur ilçesinde gerçekleşen terörle mücadele çalışmaları kapsamında sunulan Acil Sağlık Hizmetleri hakkında sunum yaptı. Ankara Sağlık Müdürü Dr. Erkan Çiçek tarafından da 15 Temmuz´da meydana gelen hain darbe girişimi esnasında verilen Acil Sağlık Hizmetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

ÖRNEK PROJE GÖSTERİLMİŞTİ

Olimpiyatta ayrıca Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun ise uyuşturucu ile mücadele kapsamında kentte başarı ile yürütülen ve bu alanda örnek bir proje olarak gösterilen (5 il´de daha uygulama kararı alınan) "Hayat Boşluk Kabul Etmez" projesi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.  Sunum sonunda Dr. Mustafa Uzun organizasyon komitesi tarafından "Yılın Sağlık Müdürü" olarak seçildi. Dr. Mustafa Uzun´a, ödülünü TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi, AK Parti Uşak Milletvekili Dr. Alim Tunç verdi. Dr. Tunç konuşmasında, ?Toplum sağlığına göstermiş olduğu bu güzel ve örnek çalışmadan dolayı Dr. Mustafa Uzun´a teşekkür ederim? ifadesini kullandı.

ÇALIŞMALAR ARTIRILMALI

Ödülden duyduğu memnuniyeti dile getiren Sağlık Müdürü Uzun, ?Uyuşturucu ile mücadelede sadece bir kurum yada kuruluş tek başına sorumlu olamamalı. Toplumun tüm kesimlerinin bu mücadelede yer alması gerekir. En etkin mücadele hiç kullanmamaktır. Bunun için de gerekli olan özellikle gençlerimizi bu konuda bilinçli ve duyarlı hale getirerek talebi azaltmalıyız. Bunun yanında bir nedenle ve maalesef bağımlı hale gelmiş gençlerimizin tedavilerini ve tedavi sonrası rehabilitasyonla birlikte hayata tekrar kazanılmalarını sağlayacak bu tür proje ve çalışmaların arttırılması gerekir.

TEŞEKKÜR ETTİ

İlimizde 20´nin üzerinde genç kardeşimizi tekrar hayata kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz ve ailelerin duaları ve memnuniyetleri bizleri bu mücadelede daha da motive etmektedir. Bu konuda dualar bizim peşin ücretlerimiz ve kazancımızdır. Bu mücadelede bizlere her zaman destek veren Sayın valimiz Mehmet İlker Haktankaçmaz basta olmak üzere, proje ortaklarımız olan Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Müftülük ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının hepsine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim.? dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli