Anahtar Kelimeler: Yılın koordinasyonu

Yılın ilk koordinasyonu

Yılın ilk koordinasyonu

Kırıkkale Valiliği İl Koordinasyon Kurulu 2023 yılı I. Dönem Toplantısı Vali V. Ahmet Ferhat Özen başkanlığında Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

TOPLANTI YAPILDI

2023 yılı I. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali V. Ahmet Ferhat Özen’in açılış konuşmasıyla başladı. Kurul toplantısının Kırıkkale için hayırlı olmasını dileyen Vali V. Özen, kamu kuruluşlarında il genelinde toplam 282 projenin bulunduğunu ifade etti. Vali V. Özen, “Kamu Yatırımcı Bölge ve İl Kuruluşlarınca; İlimiz genelinde yürütülen toplam proje sayısı 282 adettir. Bu projelerin proje bedelleri toplamı 5 milyar 007 milyon TL olup, önceki yıllarda projeler için yapılan toplam harcama miktarı 1 milyar 456 milyon TL’dir. Projelerin 2022 program yılı gelen ödenekleri toplamı 1 milyar 331 milyon 032 bin TL olup, IV. dönem sonu itibariyle harcama tutarı 2 milyar 979 milyon 723 bin  TL’dir. 2022 yılı gelen ödeneğe göre harcama oranı %68.94, fiziki gerçekleşme oranı ise % 75.39 seviyesindedir” dedi.

 

PROJELER KONUŞULDU

282 projeden 93 adetinin devam ettiğini, 16 adetinin ihale aşamasında olduğunu, 145 adetinin bittiğini, 4 adetinin tasfiye edildiği ve 24 adet projeye de başlanmadığının belirten Vali V. Özen, “2022 Yılı Yatırım Programında projeleri yer alan kamu yatırımcı bölge ve il kuruluşlarının, belirlemiş oldukları hedeflere yerinde ve zamanında ulaşabilmeleri için hizmetin kalitesinden fedakârlık yapmaksızın kaynakların etkin, verimli ve ekonomik kullanımının sağlanarak maliyetleri azaltıcı yönde çalışmalarda gerekli hassasiyetin gösterileceği ve gereğinin yapılacağına inanıyor, başarılar diliyorum” dedi.

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Vali V. Ahmet Ferhat Özen konuşmasının ardından İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katılan, Karayolları 4.Bölge Müdürlüğü, DSİ 5. Bölge Müdürlüğü, İller Bankası Ankara Bölge Müdürlüğü, TCDD 2. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Ankara 1. Bölge Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü, TESİAŞ 8. Bölge Müdürlüğü, MTA Orta Anadolu 3. Bölge Müdürlüğü, Kırıkkale Belediye Başkanlığı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü, Kırıkkale İl Özel İdaresi, Kırıkkale İl Müftülüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Hirfanlı ve Yöresi Hes İşletme Müdürlüğü, İlçe ve Belde Belediye Başkanları; koordinasyon gerektiren yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulundular. 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı