Anahtar Kelimeler: Yıllık bilanço açıklandı

Yıllık bilanço açıklandı

Yıllık bilanço açıklandı

Yıllık bilanço açıklandı

Acillik olduk!

2015 yılının bitimi ile birlikte İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, yılsonu değerlendirmesi yaparak, 2015 yılında acile gelen hasta sayısını açıkladı. Müdür Uzun yaptığı değerlendirmede, 341 bin 108 kişinin acil bölümüne geldiği söyledi. Uzun7un açıkladığı rakam ise yaklaşık bir kişinin yılda iki kez acile geldiğinin gösteriyor.

ACİL SERVİS ÖN PLANDA

Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu 2015 yılı son toplantısı İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun´un başkanlığında düzenlendi. 11 ay boyunca yapılan sağlık hizmetlerinin ve acil servis ekiplerine yapılan başvurularının değerlendirildiği toplantıda, çok sayıda hastanın hastaneye başvuru yaptığı ve veriler arasında en çok acil servislerin ön planda olduğu dikkat çekti. Toplantıda Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan sunumda Kırıkkale´nin genel değerlendirmesi gözler önüne serildi.

YÜKSEK İHTİSAS YÜZDE 75

Acil servislerde hasta yoğunluğunun yaşandığı vurgulanan verilerde, 11 ay süresince acil servislere başvuran toplam hasta sayısının 341 bin 108 olduğu açıklandı.  Açıklanan raporla ilgili bilgiler veren Müdür Uzun, ?11 aylık süre zarfında acil servislerimize 341 bin 108 hasta başvuruda bulunmuş, bu sayının yaklaşık yüzde 75´i Yüksek İhtisas Hastanesine, yüzde 21´i ise Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine yapılan başvurular olarak gerçekleşmiştir? dedi.

ÇEŞİTLİ KARARLAR ALINDI

Uzun, ?Yine  112 Acil Sağlık Hizmetleri tarafından 11 ay boyunca taşınan hasta sayısı ise 19 bin 357 olmuştur. Halkımızın daha iyi, etkin ve kaliteli bir sağlık hizmeti alabilmesi için komisyon üyelerinin görüş ve önerileri doğrultusunda çeşitli kararlar alınmıştır. 2016 yılının kazasız ve hayırlı bir yıl olması temennisinde bulunuyor, herkese sağlık ve sıhhat temennilerimi sunuyorum? ifadesinde bulundu.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu