Yılmazer son yolculuğuna uğurlandı

Yılmazer son yolculuğuna uğurlandı

Yılmazer son yolculuğuna uğurlandı

İki ayrı tören yapıldı

Kırıkkale´nin tanınmış bürokratları arasında yer alan, AK Parti 22´nci dönem Kırıkkale Milletvekili Murat Yılmazer, vefat etti. 62 yaşında hayatını kaybeden merhum Yılmazer için ilk önce Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde, ardından memleketi Kırıkkale´de tören düzenlendi.

MECLİSTE TÖREN DÜZENLENDİ

AK Parti 22´nci dönem Kırıkkale Milletvekili Murat Yılmazer, rahatsızlığı nedeniyle 62 yaşında vefat etti. Çevresi tarafından sevilen ve Kırıkkale bürokratının ?Murat Ağabeyi´ olarak tanınan Murat Yılmazer, hayata gözlerini yumdu. Vefatıyla birlikte sevenlerini derinden üzen Yılmazer için ilk önce Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde tören düzenlendi.

TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Meclis bahçesinde Yılmazer´in, askerlerin omuzlarında taşınan Türk bayrağına sarılı tabutu, törenin ardından memleketi Kırıkkale´ye gönderildi. Nur Camii´nde gerçekleştirilen cenaze namazı öncesi merhum Yılmazer´in çocukları; Mustafa, Mehmet, kardeşleri; Esat, Fuat, Rıfat ve Reşit taziye temennisinde bulunanları kabul etti. Namaza katılan kızı Zeynep ve merhum Yılmazer´in eşi Yaşare´de gözyaşlarına hakim olamadı.

SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Cuma namazı ile öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti Ankara Milletvekili TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, bürokratlar, iş adamları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve Yılmazer ailesinin eş, dost ve çok sayıda akrabası katıldı.

VUMHURBAŞKANI KARDEŞİYLE GÖRÜŞTÜ

Nur Camii avlusunda kılınan cenaze namazı sonrası merhum Yılmazer, sevenlerinin omuzlarında tekbirler eşliğinde cenaze arabasına kadar getirildi. Daha sonra Yılmazer, Yeni Mahalle aile mezarlığında dualar eşliğinde toprağa verildi. Cenaze törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Kırıkkale´nin büyük bir değerini kaybettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a Yılmazer´in hasta olduğunu ilettiğini ve Erdoğan´ın da telefonla arayarak kardeşleriyle görüştüğünü ifade eden Ataş, ?Kendisiyle görüşmek istemiş fakat rahatsızlığı nedeniyle konuşamamış. Zaten konuşma olduktan bir iki saat içerisinde de vefat etmiş? dedi.

22.DÖNEMDE BİRLİKTE ÇALIŞTIK

Ölümün kaçınılmaz olduğunu dile getiren Ataş, ?Murat Yılmazer kardeşimizle beraber çalıştık. Ama irtibatımızı koparmadık. Bildiğimiz tanıdığımız kadarıyla çevresine, diline, herkese faydası dokunan kardeşimizdi. Siyasetten önce de MKE´de uzun yıllar görev yapmış. Bizim nezdimizde 24 ayar bir insandı. Allah rahmet eylesin, gerçekten çok üzülüyoruz. Bayramdan iki gün önce kendisini aramıştım. Sesi bozuk geliyordu dua edin diyordu. Allah ailesine sabır versin, mekanı cennet olsun? ifadesinde bulundu.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı