Anahtar Kelimeler: Yollara Düştü

Yollara Düştü!

Yollara Düştü!

Yollara Düştü!

Türk Kızılay´ının emniyet kemerine dikkat çekmek amacıyla başlattığı ?Yol Güvenliği Savunuculuk Projesi? kapsamında projeyi duyurmak ve farkındalık yaratmak için Ürgüp´ten yaya olarak yola çıkan Ürgüp Şube Başkanı Mehmet Yaman Kırıkkale´ye ulaştı. Yaman burada valilik, belediye, emniyet ve bazı kurumları ziyaret ederek broşür ve plaket sundu.

 

Kırıkkale´ye Ulaştı

Her yıl trafik kazalarında 200´ü çocuk olmak üzere kaza mahallinde toplam 3 bin 800 kişinin hayatını kaybettiği, kazayı takip eden otuz gün içinde hastanelerde meydana gelen ölümlerle bu sayının 8 bin 700 olduğu tahmin edilen aynı zamanda 39 bini çocuk 200 bin kişinin ise trafik kazaları neticesinde yaralandığı ülkemizde Türk Kızılay´ının kazalarda en önemli unsur olan emniyet kemlerine dikkat çekmek için  2013 yılında başlattığı  ?Yol güvenliği savunuculuk projesi? kapsamında projeye dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için Ürgüp´ten yola çıkan Kızılay Ürgüp Şube Başkanı Mehmet Yaman Kırıkkale´ye ulaştı. Karayoluyla Kırıkkale´ye gelen Yaman ilk olarak Kızılay Kırıkkale şubesini ziyaret etti. Yaman Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan ve Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Altundağ´a plaket takdim etti.

 

Ziyaretlerde Bulundu

Ürgüp şubesi olarak başlatılan projeyi duyurmak ve bu konuda farkındalık yaratmak için yola çıktığını söyleyen Türk Kızılay´ı Ürgüp Şube Başkanı Mehmet Yaman ilk olarak Kırıkkale Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan´a ve başkan yardımcısı Mehmet Altundağ´a başarılı çalışmalarından dolayı plaket takdim etti. ?Trafik kazaları insan eliyle oluşan afettir? başlıklı broşürlerden dağıtılmak üzere şubeye teslim etti. Yaman projenin Türk Kızılayı´nın Küresel Karayolu Güvenliği Ortaklığı (GRSP) işbirliğiyle 2013 yılında başlattığı Yol Güvenliği Savunuculuk Projesi? ile emniyet kemerine ilişkin mevzuatımızın güçlendirilmesi konusunda karar alıcılarını harekete geçirmeyi hedeflediğini söyledi.

 

İnsan Eliyle Oluşan Afet

Türk Kızılay´ı olarak trafik kazalarını insan eliyle oluşan afet olarak gördüklerini söyleyen Mehmet Yaman beraberinde Kırıkkale şube başkanı Kaplanhan ve başkan yardımcısı Altundağ ile birlikte vali yardımcısı Rıfat Ata´yı makamında ziyaret etti. Ziyarette proje hakkında bilgi veren Yaman Ürgüp şubesi olarak başlatılan projeyi duyurmak ve farkındalık yaratmak için Kastamonu´ya kadar sembolik yürüyerek gidip yol güzergahtaki illeri ziyaret edeceğini söyledi. Trafik kazalarının asgariye indirilmesi konusunda insan unsurunun önemli olduğunu belirten Yaman Türk Kızılayı olarak trafik kazalarıyla ilgili bu projenin geniş kitlelere yayılması için çaba harcadıklarını bildirdi. Kendisinin de Ürgüp´lü olduğunu belirten Vali Yardımcısı Rıfat Ata ise projenin trafik kazalarına dikkat çekme konusunda önemli olduğunu söyledi.

 

Ziyaretleri Sürüyor

Bu projenin tüm kurumlar tarafından desteklenmesi gerektiğini belirten Ata Türkiye´de her yıl birlerce insanımızın trafik kazalarında yok olduğunu, binlercesinin ise bir şekilde yaralanarak sakat kaldıklarını söyledi. Bu arada ekonomik kaybın ise boyutlarının bu konunun ne kadar hassas bir konu olduğunu ortaya koyan tablo olduğunu söyledi. Ata projeyi sonuna kadar destekledikleri belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Mehmet Yaman daha sonra Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti. Burada trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hacı Ömer Aktürk´ü ziyaret etti. Plaket ve broşür takdim etti. Aktür teşkilat olarak projeyi desteklediklerini ve üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Mehmet Yaman daha sonra Kastamonu´ya gitmek üzere Kırıkkale´den ayrıldı.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu