Anahtar Kelimeler: Yükseliş sürüyor

Yükseliş sürüyor

Yükseliş sürüyor

Döviz ve altındaki durdurulamayan yükseliş, Kırıkkale’de kuyumcu esnafını da zora soktu. Kuyumcularda gramlık ve küçük altın satışları durdu.

BELİRSİZLİK YAŞANIYOR

Seçimlerin ardından yeni kabinenin oluşması ve ekonomideki dalgalanmaya paralel olarak yükselen döviz ve altın fiyatları Kırıkkale kuyumcularını zora soktu. Yaşanan belirsizlik ve iniş çıkışlar nedeniyle Kırıkkale’de gramlık ve küçük altın satışları durdu. Kırıkkale’de yükselen fiyatlara rağmen kuyumculara giden küçük yatırımcıya, gramlıklar dahil küçük altın verilmiyor. 

 

PİYASA DURULMALI

Kuyumcularda yaşanan satış sıkıntısı en çok düğün sahipleri ile düğün davetlilerini etkiledi. Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte kuyumculardan altın tedarik edemeyen gerek borçlu vatandaşlar ve gerekse düğün sahipleri, piyasanın bir an önce kendine gelmesini istiyor. Altın fiyatlarının yükseliş göstermesine karşın kuyumcularda satışların durdurulmasına anlam veremeyen Kırıkkale’deki küçük yatırımcılar, artık düğün davetiyesine gramlık ve küçük atın fiyatları kadar para koymaya yöneliyor.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı