Yuva çocuklarına özel Karne Şenliği

Yuva çocuklarına özel Karne Şenliği

Yuva çocuklarına özel Karne Şenliği

Güzel bir etkinlik

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde barınan çocukları moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Karne Şenliği düzenlendi. Eğitim yaşamlarını sürdüren 85 öğrenciden 28´inin ilk dönemi karnelerini takdir veya teşekkürle süslediğine dikkat çekilirken, ikinci dönem için başarılar diledi.

28´İ TAKDİR VE TEŞEKKÜR ALDI

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünde kalan çocukların moral ve motivasyonunu yükseltmek için İl Sağlık Müdürlüğü konferans Salonunda 2017-2018 eğitim öğretim yılının ara dönem karne başarılarını kutlamak amacıyla karne şenliği organize edildi. Programda konuşma yapan Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Lale İzci ?Çocuk evleri koordinasyon merkezi müdürlüğü, 2017 yılının ağustos ayında çocuk yuvası ve kız yetiştirme yurdunun kapanıp çocuk evlerine eklenmesiyle toplamda 114 çocukla hizmetine devam eden ilimizin en büyük çocuk kuruluşudur.

BAŞARI ARTIŞI VAR

114 çocuğumuzdan 85´i ilkokul, ortaokul ve lise çağında örgün eğitime devam etmekte olup 29 Çocuğumuz ise henüz okul çağında değildir. 85 çocuğumuz içinde ise 64 tanesi taktir teşekkür alabilir sınıf seviyesindedir. Bu 64 çocuğumuz içinde ise bu dönem 28 çocuğumuz taktir ve teşekkür belgeleriyle karnelerini süslemişlerdir. Bir önceki yılla bu yıl arasında karşılaştırma yaptığımızda geçen yıl çocuk yuvası kız yetiştirme yurdu ve çocuk evlerinde kalmakta olan çocuklarımızın toplamda 18 takdir ve teşekkür belgeleri var iken bu yıl bu başarının 28 çocuğa ulaşması bizleri gururlandırmıştır. Yani bir önceki yıla oranla yüzde 55´lik oranda bir akademik başarı artışından söz etmemiz mümkün? ifadesini kullandı.

KARNE PASTASI KESİLDİ

İzci çocukların başarılarının devamını dileyerek konferans salonu için İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş´e, karne hediyeleri için sponsor olan Podium Alışveriş Merkezi İdari kadrosuna, Hicazkar müzik grubuna ve gönüllü Tülay KOÇ´a teşekkür belgesi verildi. Program takdir teşekkür alan çocukların hediyelerinin verilmesi ve geleneksel karne pastasının kesilmesi ile devam etti. Takdir teşekkür alamayan çocuklarımıza ise bir sonraki dönemde başarılarını artırmak için moral hediyeleri verildi. Program Hicazkar grubunun müzikleri ile çocuklarımızın doyasıya eğlenmesi ile devam etti. Karne şenliğine Vali Vekili Osman Akbaş, İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, Garnizon Komutanı Selami Arslan´ın eşi Ayşegül Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, Kuruluşu Müdürleri, bakıcı anneler ve çocuklar katıldı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli