Anahtar Kelimeler: Yüzyılın filmi

Yüzyılın en iyi 100 filmi

Yüzyılın en iyi 100 filmi

Yüzyılın en iyi 100 filmi

Keskin´de çekilmişti

Dünyanın her yerinden 177 film eleştirmeni tarafından seçilen 21.yüzyılın en iyi 100 filmi arasında Nuri Bilge Ceylan tarafından Kırıkkale´nin Keskin ilçesinde çekimleri yapılan ?Bir Zamanlar Anadolu´da filmi 53.sırada yer aldı.

12 SAATLİK GERİLİMLİ HİKÂYESİ

BBC´nin 21. Yüzyılın en iyi 100 filmi listesinde Nuri Bilge Ceylan´ın Bir Zamanlar Anadolu´da filmi de yer aldı. Kırıkkale´nin Keskin ilçesinde çekimleri yapılan, ?Bir Zamanlar Anadolu´da? Nuri Bilge Ceylan´ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği 2010 yapımı Türk dram filmi. Başrollerini Muhammet Uzuner, Yılmaz Erdoğan ve Taner Birsel´in paylaştığı film, bir doktor ile cinayet soruşturması yürüten bir savcının 12 saatlik gerilimli hikâyesini konu almaktadır.

BİR ZAMANLAR ANADOLU´DA

Türk sinemasının en ünlü yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan bir kez daha Avrupa sinemasının gündemine geldi. Britanya´nın en büyük yayın kuruluşu BBC, 177 eleştirmenden aldığı yorumlara göre 21. yüzyılın en iyi 100 filmini sıralarken Türkiye´den listeye sadece Nuri Bilge Ceylan´ın ?Bir Zamanlar Anadolu´da´sı girebildi.

53.SIRADAN GİRDİ

36 ülkeden 177 eleştirmenin seçimlerine göre yapılan listenin ilk sırasında David Lynch´in sürrealist başyapıtı ?Mulholland Drive´ yer alırken, Lynch´i sırasıyla Wong Kar-wai´den ?In the Mood for Love´, Paul Thomas Anderson´dan ?There Will Be Blood´, Hayao Miyazaki´den ?Spirited Away´ ve Richard Linklater´dan ?Boyhood´ takip etti.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı