Anahtar Kelimeler: kütüphane açıldı

Z kütüphane açıldı

Z kütüphane açıldı

Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi’nde internet hizmeti, dijital kitap içerikleri bulunan zenginleştirilmiş kütüphane (z-kütüphane) açıldı.

 

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Atatürk Anadolu Lisesi’ne z-kütüphane kuruldu. Z-kütüphanenin açılışına Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, İl Müdür Yardımcısı Hüdaverdi Demir, Okul Müdürü Haluk Özdemir, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.  Okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zekâ oyunlarına kadar birçok materyalden öğrencilerin faydalanması amacıyla hazırlanan kütüphanenin açılışını Vali Yunus Sezer ve beraberindeki protokol üyeleri yaptı. 

BİLGİ VERİLDİ

Açılışın ardından Vali Yunus Sezer ve beraberindekiler kütüphaneyi gezerek incelemelerde bulundular.  Açılışta kütüphane hakkında bilgi veren Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Haluk Özdemir, kütüphaneden öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra velilerinde da faydalanabileceğini söyledi. Özdemir, Z kütüphanenin rahat bir ortam sunduğunu ve klasik masa ve sandalyelerden oluşan kütüphane anlayışının dışına çıktığını anlattı.  Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada güzel bir iş birliğinin sonucunu hep beraber görmüş durumdayız.

OLUMLU ETKİLEYECEK

Ortaya konulan iş, okulumuz öğrencileri ve ailelerinin hizmetine sunulan en değerli, devamlı üzerinde durduğumuz, teşvik ettiğimiz kitap okuma ve kütüphaneye olan alışkanlıkların arttırılması anlamında büyük önem kazanmakta. Z kütüphanelerde, çocuk edebiyatı, güncel kitaplar, satranç masaları, yapbozlar, zeka geliştirici oyuncaklar, öğrenme oyunları, bilgisayar oyunları ile filmler de yer alıyor. Kütüphanemizdeki estetik bakış açısı ile yeniden yapılan fiziki düzenlemenin öğrencilerimizin başarısını olumlu yönde etkileyeceğine inanıyoruz.” Program sonunda ise Vali Sezer, dönem birincilerini ve okul birincilerini plaket ile ödüllendirdi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı