Anahtar Kelimeler: Zafer için Fener Alayı!

Zafer için Fener Alayı!

Zafer için Fener Alayı!

Zafer için Fener Alayı!

Gece yürüyüş yaptılar

Kırıkkale`de Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümü münasebetiyle saygı yürüyüşü ve fener alayı düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı`nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle birlikte yürüdü.

Fener Alayı düzenlendi

Cumhuriyet Meydanı`nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle birlikte yürüdü. Yürüyüş öncesi konuşma yapan Vali Ali Kolat , Böyle bir fener alayı daha önceden yoktu. Bu düşünce Belediye Başkanımızdan geldi. Daha önceden yapıldığı ancak ara verildiği belirtildi. Hem böyle bir yürüyüşü tekrar canlandıralım hem de Çanakkale'nin 100'üncü Yıldönümü dolayısıyla çok güzel bir etkinlik olur diye düşündük ve hep beraber kararlaştırdık” dedi.

Onur ve şerefi taşıyorum

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferinin 100 yılı münasebetiyle yapmış olduğumuz bu etkinlikle fener alayımıza hepiniz hoş geldiniz. Bugün yapmış olduğumuz bütün etkinliklerde aziz şehitlerimizin kahraman gazilerimizi şükranla andık. Onlara minnettarlığımızın göstergesi olan dualarımızı gönderdik. Aziz şehitlerimiz kahraman gazilerimizle ne kadar övünsek azdır. Onların sayesinde elhamdülillah bugünlerdeyiz. Bende istiklal madalyası sahibi bir dedenin torunu olarak bu onur ve şerefi taşıyorum. Hepiniz yürüyüşümüze hoş geldiniz” dedi.

75 metrelik Türk bayrağı

Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte her yaştan vatandaş Cumhuriyet Meydanı`nda toplantı. Grup, Vali Ali Kolat ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı öncülüğünde ellerindeki meşaleler ve Türk Bayrakları ile Atatürk Bulvarı, Ankara Caddesi ve Zafer Caddesi`nden geçerek tekrar Cumhuriyet Meydanı`nda geldi. Saygı yürüyüşü fener alayında yaklaşık 75 metrelik Türk bayrağı büyük ilgi gördü. Program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı`nın okunması ile sona erdi.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı