Anahtar Kelimeler: Zemin uyarısı yaptı

Zemin uyarısı yaptı

Zemin uyarısı yaptı

Jeoloji Mühendisi Satılmış Aksun Kırıkkale’nin olası meydana gelebilecek bir depreme karşı hazırlıklı olması için tavsiyelerde bulundu.

ÖNEMLİ BİR KONU

Belediyelerin en az birer tane jeoloji mühendisi istihdam etmesi gerektiğini hatırlatan Aksun, Kırıkkale merkezin imar planının tamamen revize edilmesi gerektiğini ve zemin durumunun tekrar değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 asrın en büyük depremlerinin meydana gelmesi ve 11 ilde yıkıcı etkiye sahip olmasının ardından şehirlerde yapıların depreme karşı ne kadar dayanıklı olduğu, şehirlerin zemin yapılarını yeniden gündeme getirdi. Kırıkkale ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Jeoloji Mühendisi Satılmış Aksun “Devletimiz gerçekten büyük, güçlü. Milletimiz ise depremzede kardeşlerinin ve devletinin yanında. Yaralar sarılmaya devam ediyor. Bundan sonra yapılacaklar çok önemli. 

 

NASIL ATLATILIR?

Şehrimizde ve çevresinde zemin yapısı itibariyle sorunlu alanlar mevcut. Kırıkkale’de ivedilikle ilçe belediyeler en az 1 er adet Jeoloji Mühendisi istihdam etmeli veya danışmanlık hizmeti almalıdır. Kırıkkale Merkez tamamı Revize İmar planı yapılmalı ve zemin durumu tekrar değerlendirilmelidir. Özellikle Zeminde şişme oturma ve sıvılaşma riski olan sahalar çok olduğu için detaylandırılmalıdır. Mevcut Binalarda yapıda Güçlendirme değil zeminde iyileştirme ve güçlendirme yapılmalıdır. Sorunun Zeminde olduğunu daha nasıl anlatabiliriz” dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu