Anahtar Kelimeler: Ziyaretçi akını

Ziyaretçi akını var

Ziyaretçi akını var

Kırıkkale'de en çok ziyaret edilen yerler arasında İslami Değerler Külliyesi ilk sırada yer alıyor. İslami Değerler Külliyesi ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor.

 

ZİYARETLER SÜRÜYOR

Kırıkkale'de en çok ziyaret edilen yerler arasında İslami Değerler Külliyesi ilk sırada yer alıyor. İslami Değerler Külliyesi ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. Kırıkkale'nin Karacalı köyünde bulunan Külliyeye günlük ortalama 400 -500 ziyaretçi uğrayarak kutsal emanetleri Mukaddes yerleri anlatan maketler eşliğinde bizzat yerinde inceliyor. İçinde Kur'an-ı Kerim Müzesi bulunan ve Kültür Bakanlığınca 273 adet kutsal emanetlerin envantere kayıtlı olduğu müzede yine resmi rakamlara göre açılışından bugüne yaklaşık 4 aylık süre içerisinde 48 bin kişi ziyarette bulundu.

 

BİLGİ VERİLDİ

Bu ziyaretçilerin yaklaşık %20 yüzde yirmilik kısmı şehir dışından gelen vatandaşlardan oluşuyor. Müzeleri hayranlıkla gezen vatandaşlar Yönetim Kurulu Başkanı ve Külliye'nin emektarı Bahattin Akyön'e ve yönetim kuruluna teşekkürlerini iletiyorlar. Ayrıca siyeri maket haline getiren eğitimci Haydar Akyön’e dualar ediliyor. Müzeyi ziyaret eden çocuklara 'Peygamberimizin ikramı 'olarak hediyeler verilirken Külliyenin marketi Kırıkkale'nin hayırsever iş adamları tarafından doldurularak çocuklara ücretsiz ikramlarda bulunuyor.

 

ÖNEMLİ BİR MEKAN OLDU

Hayatlarında belki de ilk defa bir ürünü ücretsiz almanın mutluluğunu yaşayan çocuklar ve aileler Külliye'nin sunduğu bu hizmetten dolayı teşekkür ederken Hayırseverlere de tebriklerini iletiyorlar. Külliyenin kurucusu Bahattin Akyön zaman zaman Külliyeye gelen grupları kendisi kabul ederek müzelerin ve maketlerin anlatımını bizzat gerçekleştiriyor. Külliye her geçen gün Türkiye genelinde merak uyandırarak kutsal emanetleri yerinde görmek isteyen vatandaşların uğrak yerin haline gelirken Kırıkkale turizminin bir numaralı mekanı haline geldi.

 

TEŞEKKÜR ETTİLER

Kırıkkale'de en çok ziyaret edilen yerler arasında İslami Değerler Külliyesi ilk sırada yer alıyor. Çocuklara ikramda bulunan Selenler gıda, Torku grubuna, İsmet Duman’a, Harun Oğuz ve arkadaşlarına ve Aybimaş’a teşekkür ediyoruz diyen külliye yöneticileri tüm Kırıkkale’yi Resulullah’ın emanetlerini ziyarete davet ediyor.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı