Mustafa Alan


BİZİM TARAFTAN CHP KURULTAYI

BİZİM TARAFTAN CHP KURULTAYI


Önceki gün "CHP Kurultayı var" denilince korku ve endişe içinde ekran başına kurulduk. Acaba Kemal Kılıçdaroğlu´na rakip çıkacak mı? diye şükür olmadı. Kavga dövüş o da olmadı. Bu CHP de bir şeyler değişeceğe benziyor dedim kendi kendime ama değişen parti yönetimi oldu. Herhalde seçim yenilgisinin faturasını partinin liderine değil de yönetime kestiler diyecektim ama o da olmadı. CHP´nin seçim kaybetmesinin faturası Akparti ve Recep Tayyip Erdoğan´a kesildi. Kurultayda yapılan konuşmaları dinlemişseniz tüm suç Akparti ve Cumhurbaşkanındaymış gibi bir konuşma hazırlanmış.

Salondaki coşkulu kalabalığa ne demeli. Onlarda sanki seçim kazanmış edasıyla Kemal Kılıçdaroğlu´na sevinç gösterileri içindeler.

Bizim Akpartili olarak gözümüz Kılıçdaroğlu´nun karşısına çıkacak olan rakipte idi. Acaba kim çıkar? Çıkarsa bize etkisi ne olur? diye düşünürken Allah bizim ve Kılıçdaroğlu taraftarının dualarını kabul etti. Kemal Kılıçdaroğlu tek aday. Her halde Kılıçdaroğlu taraftarları bizim kadar sevinmemiştirler. Niye? Yeni birisi genel başkan olursa Kılıçdaroğlu taraftarlarını tasfiye edecek, Kılıçdaroğlunun Baykalcıları, Ulusalcıları tasfiye ettiği gibi onlarda bu gazaba uğrayacaklardı. Onlar tasfiye edilmekten kurtuldu bizlerde Kılıçdaroğlu gibi çerezlik bir lideri kaybetmekten kurtulduk.

Eminimki Kılıçdaroğlu´nun tek başına aday olduğunu duyan milyonlarca AK Partili de tıpkı benim gibi sevinmiştir.

Benim asıl merak ettiğim husus CHP´nin Genel Başkanı ve delegeleri. Onların ruh hali. Destekledikleri Kemal Kılıçdaroğlu seçilince, seçim kazanmış gibi sevinip birbirlerini tebrik ediyorlar. Sonra da hepsi toplanıp Kemal Kılıçdaroğlu´nu kutluyorlar..

 Ben en çok Kemal Kılıçdaroğlu´nu hangi tebrik sözleriyle kutladıklarını merak ediyorum.

Utanmadan diyorlardır ki sayın genel başkanım gerek genel seçimlerde, gerek yerel seçimlerde seçim kazanamıyorsunuz ama kesintisiz yedi seçimdir parti içinde kurultay seçimlerini kazanıyor ve parti içinde tek başına iktidar oluyorsunuz. İktidarınızı kutluyor ve başarılarınızın daim olmasını temenni ediyorum" falan mı diyorlar acaba?

CHP Titanic gibi batıyor ama onlar Kılıçdaroğlu´nu yere göğe sığdıramıyor. Yakında bazı şiirleri Kılıçdaroğlu´na uyarlayıp Meclis Grubu´nda bağıra bağıra dillendirirlerse hiç şaşırmayacağım! Hele bir de Erdoğan´ın seslendirdiği "Ey Sevgili" şiirini uyarladılar mı yeme de yanında yat!

Ey sevgili..

İlkelerinden vazgeçtiğimiz Altı oktan ne haberler vardır.

Anıtkabir´de unuttuğumuz bir Atamız vardır.

Tayyip diktatöründen ne çıkar,

Yanı başımızda Beşar,

Onun az ötesinde bir Putin vardır.

Hep suç Kemal´de değil, onu yakıp yıkan bir nazar vardır

Akpartiye özenip söylenecek yeni marşlar vardır.

Sakın kader deme, kader bize uygun değildir.

Ne yapsalar boş, gökten indiğine inanılan dogmalar vardır.

CHP batsa ne olur, ayakta kalan bir Gandi vardır.

Yenilgi yenilgi küçülen bir CHP vardır.

Senden ümidi kesemem, Kemal gibi bir cevher vardır.

CHP´nin elinde bir Kemal, bir de kardeş bildiğimiz Demirtaş vardır.

Daha HDP gibi desteklenecek nice terör destekçisi örgütler vardır.

HDP bitse bile alınları öpülecek DHKP-C´liler TİKKO´cular vardır.

Paralel Yapı bitti tarumar oldu deme!

Bir bak bakalım, Pensilvanya´dan gelen hangi emirler vardır.