Mustafa Alan


HDP´leşen CHP

HDP´leşen CHP


 

         Gün geçmiyor ki CHP´nin yeni bir uygulaması ile karşılaşmayalım. 2015 Yılı Ağustos ayında CHP İstanbul İl örgütünde ?Yeniden Örgütlenme Anlayışı? adı altında bir çalıştay düzenleniyor. Çalıştay sonunda genel merkeze iletilmek üzere bir takım öneriler hazırlanılıyor. Öneriler incelendiğinde bir tanesi hariç diğerleri mantıken olması, uygulanması uygun olan öneriler. Ama bir tanesi Cumhuriyet tarihinde sadece HDP ile yada daha önceden gelen HDP türevi partiler tarafından uygulanan eş başkanlık sistemi. Tek başkanlık sisteminde her kurultayda tartışmaların kavgaların olduğu kurultaylar partisi CHP´de eş başkanlık sisteminin uygulanması CHP´ye ne gibi artıları olacak. Yaşanan sıkıntıları ortadan kaldıracak, yeniden Atatürkçü çizgiye mi getirecek?

         Bir diğer konu ise CHP´li Kadıköy Belediye Başkanlığı´nın desteği ile yapıldığı söylenen taziye evi. Hele ki bu taziye evinde militan toplandığı silah deposu olarak kullanıldığına dair iddialar.

         Başka bir konu ise CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin TANRIKULU´nun beraberindeki CHP´li heyet ile birlikte Cizre´de Eski KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi ve DEP eski Milletvekili Orhan Doğan´ın mezarını ziyaret etmeleri. (Bu şahısların kim oldukları hepimizin malumu. Kimilerine göre normal karşılanabilir ama maalesef biz normal karşılayamadık.)

Yine CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu´nun PKK´ya yakınlığıyla bilinen Med Nüce televizyonuna bağlanıp, IŞİD´in Musul´u ele geçirmesi ve bölgede yaşanan çatışmaları değerlendirmesi ve bu değerlendirme sonunda Erdoğan hükümetini suçlaması.

Yine aynı şahsın TBMM´de düzenlediği basın toplantısında, İç güvenlik paketine ilişkin değerlendirmeleri. 

Yıllardır Diyarbakır da avukatlık ve baro başkanlığı yapan birinin Diyarbakır yerine İstanbul´dan aday gösterilmesi de manidar. Diyarbakır´dan aday gösterilmiş olsa HDP´nin oyunu bölecek bu da Akparti´ye yarayacaktı. Diyarbakır yerine İstanbul´dan aday gösterildi ama ne hikmetse İstanbul´un sorunları yerine fahri Diyarbakır Milletvekili gibi kendilerince sorun olan konuları dile getirmekte HDP ile yarışır olması.

CHP´de bunlar artık normal karşılanır oldu. İsrail ile ilişkiler gerilir Genel Başkanı İsrail televizyonuna mülakat verir Akpartiyi şikayet eder, Rusya ile ilişkiler gerilir milletvekili çıkar Rus televizyonunda mülakat verir Akpartiyi şikayet eder. Öteki gider PKK´ya yakınlığı ile bilinen televizyon kanalına çıkar Akpartiyi şikayet eder. Neden Türk halkının karşısına çıkıp ta şikâyetlerini Türk halkına yapmazlar. Çünkü CHP´nin Türk Halkı karşısında inandırıcılığı yoktur.

CHP´nin her bölge için ayrı bir siyasi söylemi vardır. Batıya gider Atatürkçü kesilir, doğuya gider Kürtçü kesilir. Az çok hepimizin bilgisayar bilgisi vardır. İnternet ortamında CHP´nin Doğu ve Güneydoğu mitinglerini izlemenizi tavsiye ederim. Bütün bunlara geçtiğimiz dönemde ulusalcı vekiller karşı çıkardı, ulusalcı vekillerin de tasfiye edilmesi ile ortalık bunlara kaldı.

Kırıkkale de CHP´ye gönül veren hemşerilerim işte Atatürk´ün partisi, Cumhuriyet´in kurucusu partinin geldiği durum. Takdir sizin.

Çağlar
22.01.2016 01:27:28
Sayın Alan tespitlerinizin çoğu doğru aynı tespitleri bir daha ki yazınızda da kahraman türk ordusuna kumpas kuranlar, sınav sorularını çalarak binlerce gencin hakkını yiyenler, açılım saçılım diyerek PKK´ya meşruiyet kazandıranlar, Öcalan Türkiye´nin önünü açıyor diyenler ile ilgilide yapmanızı bekliyorum.. Birde CHP´nin Türk halkı önünde inandırıcılığı yok demişsiniz, bugün ülkemizdeki siyasal ve sosyal kazanımların tamamına yakınını CHP´nin kurucu kadroları gerçekleştirmiştir, eğer o kadrolar olmasaydı bugün Türk milleti diye bir millet olurmuydu? Olsa da kul köle olarak yaşayan arap toplumundan farkı olurmuydu?? Aslolan çok rey almak değil yapılan iş ve icraatların niteliğidir.