murat tanır


Kırıkkale’nin selameti için

Kırıkkale’nin selameti için


İnsanoğlu görünen et ve kemikten olduğu gibi, görünmeyen ama varlığı ile var olduğunu bildiğimiz nefis ile yaratılmıştır. 

Hepimizde bir nefis vardır.

Bu nefis her zaman kötülüğü emredicidir. İntikam alıcıdır. Düşmanlık emredicidir. Hasetlik ve fesatlık üretendir. Hesap sorandır. Bu olay öyle derindir ki, idari kadroda görev yapanlar bir müddet sonra başka bir göreve, başka bir birime atanırlar. Zira ikili ilişkilerde kırılan yerler ast ve üst ilişkisinde kine dönmesin, güç bende ben bunu ezeyim hadisesine girilmesin. 

Hal böyle iken bir yerel seçimin arifesindeyiz. “Burnum düşse yerden almam” diyen, nefsini ilah yapmış, kibir ve enaniyeti zirve yapmış, on yıl yıkmış, kırmış, dökmüş, kin ile hareket etmiş, sürmüş, sürüştürmüş, ayrımcılığı zirveye taşımış, taraflılık tutmuş, hatta sosyal medya paylaşımlarını takip ettirmiş, şunu beğen, şunu beğenme diye her işi gücü bırakmış bunlarla meşgul olmuş birisinin tekrar riyaset makamına gelmesi deliye bıçak vermek gibidir. Böyle bir durumda hiç bir kimse emin ellerde değildir. Geçmiş on yıldaki tahribatı düşünülürse Kırıkkale yaşanılmaz bir yer olacaktır. Hiç uzağa gitmeyin etrafınızdaki mağdurları dinleyin. Bakkal, manav gibi yanında olmayan esnaflara yapılan baskı zülüm ve cezaları hatırlayın. Ve buna Emin olun ki bu tekrar tekrar nefis azgınlığından dolayı daha da artacaktır. Hiç kimse kendisini huzur ve güvende hissetmeyecektir. 

Kırıkkale’nin huzuru için, esnafın huzuru için, sosyal medyanın huzuru için Kırıkkale’de değişim %100 şart. Oluyor kardeşim, bunu baskı ile siyasi güç ile yapamazsınız. Halk sizi sevecek, sayacak yahu sevilmiyorsunuz. Bunu Ak Parti’nin gücü altında baskı ile sevdirmek veya gücü elde etmek kibir abidesi bir yönetim için Kırıkkale’nin sonunu getirmek demektir. Hiç bir vaadini yapmayan, tarihte böyle rezil ve insanlık dışı bir aday tesbit dönemi geçirmeyen, herkesin birbirine düşman edildiği, her aday adayına iftiralar atıldığı, her ilçede kıyametler koptuğu, hak ve hukuksuzluğun zirve yaptığı bir süreçten sonra bunu yapanları desteklemek önüne geçilmez facialara yol açmak demektir. Bırakın ideolojiyi bu bir Kırıkkale’nin huzuru meselesidir. Yeni bir yüz ile yeni bir isim ile Kırıkkale’de yeni bir isimle değişim yaşanmalı yoksa geçmişi kin ve nefretle dolu nefisine köle olmuş birinin tekrar hasbelkader görev alması felaketlerin başlangıcı olacaktır. Halk kendi huzuru için bunu görmeli ve gelecek huzuru için kırmızı kart göstermeli.

Yoksa dövecek dizimizde kalmayacak 

 

Bizden demesi…