Mustafa Alan


MOLLALAR İRAN´A

MOLLALAR İRAN´A


Neden Mollalar İran´a; hatırlarsınız 1997 yılında Milli Güvenlik Kurulunda alınan kararların denetlenmesi maksadıyla batı çalışma grubu kurulmuştu. Mollalar İran´a kendilerince irticacı diye tabir edilen inançlı Müslümanları aşağılamak ve onları şeriatla yönetilen İran´a gitmelerini salık vermek amacıyla Batı Çalışma Grubu yandaşlarınca söylenen zamanının moda bir deyimiydi. Peki o zamandan bu zamana ne değişti. Kısa bir beyin jimnastiği yapalım; CHP Milletvekili Eren ERDEM´in Türkiye İran´la savaşırsa İran´ı desteklerim safsatasını 97´li yıllarda söylemiş olsa idi acaba ne olurdu. Nemi olurdu Merve KAVAKÇI´nın başına ne geldiyse o olurdu. Milletvekilliği düşürülür vatandaşlıktan çıkarılır hatta İran´a bile gönderilirdi. Merve KAVAKÇI´nın tek suçu başı kapalı meclise girmekti. Refah partisinden biri bu zatın söylediği sözü sarf etse idi ne olurdu derseniz aman orasını düşünmek bile istemiyorum. Partinin kapatılacağı kesinde yöneticilerine ne yaparlardı orası bilinmez. Gelelim Rus basınına verdiği demece o dönem verse idi bu demeci ne olurdu. Eyvah ki eyvah. Rus ajanı deyip milletvekilliği düşürülür meclisin kapısında tutuklanıp hapsi boylardı. Deniz BAYKAL genel başkan olsa idi ne olurdu acaba. İşte o zaman bu zat-ı muhterem bunları söylemeye bile cesaret edemezdi. Diyelim etti. Olur ya ağzından kaçırdı. İşte o zaman kendisini kapının ağzında bulurdu. O dönem sırf inancından dolayı başı örtülü meclise gelen Merve KAVAKÇI için tempo tutup dışarı dışarı diye bağıranlara ne oldu da şimdilerde sesi çıkmıyor. Üstüne üstelik partinin genel başkanı da demesin mi iyi bir şey yapmış gibi Eren ERDEM´i yedirtmem diye. Kusura bakmasın kimsenin de onu yiyecek hali yok. Her ne kadar Eren ERDEM´de çıkıp yok öyle demedim böyle dedim dese de kimi inandıracak. Hani hep derler ya Atatürk´ün partisi Türkiye´yi kuran parti. Şimdilerde Atatürk´ün kemiklerini sızlatan parti durumuna geldi. Sol´a gönül verenler bence CHP yerine gidin vatan partisine oy verin hiç değilse Doğu PERİNÇEK bu tip adamları partisinde tutmaz. Şimdi hep birlikte bizde bağırıyoruz CHP´li mollalar İran´a o da olmadı Rusya´ya.

Çağlar
28.12.2015 01:54:34
Öncelikle CHP ile ilgili söylediklerinizin hemen hepsine katılıyorum sonuna kadar haklısınız.. Merve kavakçı hadisesi basit bir baş örtüsü meselesi değildir, mesele toplum dincileştikce inanmayan veya farklı inanan kesimlerin özel hayatına müdahale edileceği kaygısıdır, bu bugün bile mahalle baskısı şeklinde kendini gösteren anlayıştır.. İnançlı müslümanları aşağılamak demişsiniz, bu ülkede inancından dolayı en çok aşağılanan kesim aleviler ve inanmayanlardır, ramazan´da oruç tutmayanların dayak yediğini muhakkak gazetelerde okursunuz veya kısa şort giyen bayanlara inanç özgürlüğünden bahsedenlerin hangi gözle baktıklarını bilirsiniz bunların daha canlı örneğini 2 temmuz 93´te sivas´ta yaşananlar herkese göstermiştir, inanmadığını söyleyen Aziz Nesin´i linç etmek isteyen yobaz tayfa "Cumhuriyet Sivas´ta kuruldu Sivas´ta yıkılacak" sloganları atarak 37 insanı diri diri yakmışlardır.. Sayın Alan bu bahsettiğim konularla ilgili ne gibi bir çalışma yapıldı veya yapılabilir? Yazınızı bekleyeceğim ilginize teşekkür ederim.

RAŞİT ARSLAN
29.12.2015 16:40:46
yayın hayatında başarılar dilerim.

harun sivrikaya
29.12.2015 22:53:30
literatürdeki sol ve sağın gerçek hayatta vücut bulan sağ ve sol anlayış ile karşılaştırılıp tekrar sorgulanması kanaatindeyim sevgili dostum.... Bu ülkede yıllarca sosyal demokratım diyerek (TÜRK olmayanların) milliyetçiliğini yaptığına şahit olduk.. Hatta ırkçılıklarına... Tan-danslar değişti. Herşey yeniden sorgulanıp tanımlanmalı... sevgiler saygılar..