Mustafa Alan


SİZ KİMİ KANDIRIYORSUNUZ

SİZ KİMİ KANDIRIYORSUNUZ


Bir parti düşünün her köşeye sıkıştığında ?Biz cumhuriyeti kuran partiyiz, biz Atatürk´ün partisiyiz? diye ortaya çıkıyor. Kendisinden olmayanları da Atatürk düşmanı olmakla suçluyorlar.

Şimdi şöyle bir hafızamızı tazeleyelim. Cumhuriyeti kuran Atatürk´ün partisinin vekilleri cumhuriyete ve Atatürk´ün hatırasına nasıl hizmet etmek için birbirleri ile yarışıyorlar.

  1. İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu;

            Milletvekili olmadan önce PKK´nın Kandil kadrosundan Lütfü TAŞ´ın avukatlığını yapması, PKK´nın Suriye kolu PYD terör örgütüne terör örgütü diyemeyip halk savunucusu ilan etmesi, Cizre de yapılan huzur operasyonlarında devleti katliam yapmakla suçlaması, devleti uluslar arası arenada küçük düşürecek şekilde DEAŞ ile işbirliği yapmakla suçlaması, terörist cenazesine katılması,

  1. İstanbul Milletvekili Eren Erdem;

          Ülkesi Rusya ile kriz yaşarken hatta ortada savaş tehlikesi varken Rusya devletine ait RT kanalına röportaj verip, röportajında elinde hiçbir delili olmadığı halde DAEŞ teröristlerinin öldürücü kimyasal sarin gazı bileşenlerini Türkiye´den edindiği iddiasını gündeme getirerek kendi ülkesini suçlaması, İran ile yapılacak bir savaşta İran´ı desteklerim beyanatları,

  1. İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi,

İstanbul´un en pahalı rezidanslarından biri ile yetmeyip 3 rezidansı birleştirip süper lüks bir rezidans dairede ikamet ederek bizim nedense göremediğimiz sözde ezilen halkların savunuculuğunu yapması, Ekim 2015´te ülkesinin terörist örgüt olarak ilan ettiği PYD´li terörist´in cenazesine katılıp göz yaşı dökmesi.

  1. Gürsel Tekin, Mahmut Tanal,?..

İsimlerini yukarıda zikrettiğim şahıslar hepsi doğu ve güneydoğu kökenli olup İstanbul´dan vekil seçilen şahsiyetler. Neden kendi memleketleri yerine İstanbul´dan aday gösterilirler. Bu tür şahsiyetler neden kendilerini İstanbul milletvekili değil de Türkiye milletvekili gibi görürler. Neden İstanbul, Ankara ve İzmir dışında Anadolu´dan seçilmiş bir milletvekili bu tarz eylemlerin içine girmez iken hep İstanbul milletvekilleri (Tunceli´yi ayrı tutuyorum) bu tarz eylemlerin içerisinde olurlar. Çünkü Anadolu´dan seçilen milletvekilleri şunu iyi bilirler ki bu eylemlerden en az bir tanesini yapsa bir daha onu şehre sokmazlar.

Şimdi soruyorum size bunlar ve bunlar gibi şahsiyetler Atatürk´ün döneminde bu partiye üye olsalardı Atatürk bu şahsiyetlere ne yapardı. Hadi Atatürk´ü geçtim Deniz Baykal zamanında olsaydı Deniz Baykal bunlara ne yapardı.

Partisinden bir milletvekiline Meclisteki odasında Atatürk posterini indirmekle itham etti diye milletvekilini partiden ihraç eden CHP, bu insanlar için neden kılını kıpırdatmaz. Onu da siz bulun.