Tarih: 07.11.2012 07:44

Baraj Alanını Gezdi

Facebook Twitter Linked-in

 Kırıkkale Valisi Ali Kolat, inşaatı devam eden Ceritmüminli Barajında incelemelerde bulundu. Ceritmüminli Barajı inşaatını ziyaret eden Vali Kolat’ı, barajı yapan firma yetkilileri ve işçiler karşıladı

Baraj İncelemesi

Verilen bilgilerde baraj inşaatının 2012 yılı sonunda biteceği ve 850 hektar alanın sulanmaya başlayacağı belirtildi. Vali Kolat, Ceritmüminli Barajının Keskin ilçesi için önemli olduğunu, tamamlanmasıyla birlikte daha geniş bir arazinin sulanabileceğini belirterek bu toprakların suya kavuşmasıyla birlikte daha verimli ürün alınabileceğini söyledi. Kolat, barajın bitmesiyle sulu tarıma geçileceğini belirterek, sulu tarıma geçilmesiyle ürün çeşitliliğinin artacağını söyledi. Ceritmüminli göletinin tarım ve hayvancılık açısından çok önemli bir değer olduğunu ifade etti.

Okulu Ziyaret Etti

Daha sonra Vali Kolat, Ceritmüminli köyünü ziyaret ederek burada vatandaşlarla görüşerek sorunlarını dinledi. Vali Kolat, Biz devlet olarak buradayız ve hizmete hazırız. Burada devletimiz faydalanmamız için 10 milyon TL’lik bir yatırım yaptı. Bütün hizmetler sizin için. Hizmetlerin daha kısa sürede gerçekleştirilmesi için kenetlenelim, birbirimize yardımcı olalım” dedi. Ayrıca Vali Kolat, Ceritmüminli köyünde bulunan İlköğretim Okulunu ziyaret ederek eğitim ve öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —