Tarih: 10.10.2013 21:23

Belediye Ekipleri Bayrama Hazır

Facebook Twitter Linked-in

Kırıkkale Belediyesi’nden yapılan açıklamada Belediye’nin tüm birimlerinin bayrama hazır olduğu belirtildi ve “Kırıkkale Belediyesine bağlı tüm birimler kurban bayramı nedeniyle çalışmalarını aralıksız sürdürecektir” denildi.

Belediye Hazırlığı

Belediyeden bayramla ilgili açıklamada şu bilgiler aktarıldı: “Bayram öncesi kurbanlık hayvanlar, hayvan pazarı (Hayvan Pazarı )Kurban Hizmetleri Komisyonunca alınan kararlar doğrultusunda belirtilen kurbanlık hayvan satış yerlerinde alım ve satımları yapılarak Belediye Veteriner Hekimi ve Zabıta ekiplerince işbirliği ile koordinasyon sağlanarak denetleme ve kontrolü sürekli yapılacak. Kurban Kesim yerlerinde sağlık kurallarına, hijyenik şartlar ve dini kurallara azami ölçüde uyulması sağlanacak. Kurban kesim yerlerinde poşet dağıtımı yapılacak. Bayram süresince Kapalı kesim yerlerinde elemanlar bulunacak. Hayvan pazarında ilaçlama çalışmaları devam edecek. Su, kanal ve aydınlatma arızalarında bayram süresince nöbetçi elaman bulundurulacak.

Mezarlıklar Bayrama Hazır

Kurban Bayramı öncesinde mezarlıklar ile kent merkezi ve çevresinde çalışmalar tamamlandı. Yenimahalle Mezarlığında yabancı otlar mekanik yollarla temizlenerek bölgeden uzaklaştırıldı. Kırıkkale Şehitliğinde yabancı ot ve çim biçimi yapıldı. Kent merkezinde orta refüjlerde çalı grubu bitkilerin budanmasına devam edildi. Parklar ve yeşil alanlarda genel temizlik yapılarak, belirlenen aksaklıklar giderildi. Kent merkezi ve çevresinde çim alanların biçimi tamamlandı. Ağaç enjeksiyon yöntemi ile ilaçlama kent genelinde devam etmektedir. Belediyemiz mezarlık ziyaretine gidecek vatandaşlar için arefe günü gün boyunca otobüs seferleri düzenleyecektir. Servisler ücretsiz olarak yapılacaktır. Yahşihan Mezarlığı ve yuva mezarlığına gidecek olan vatandaşlarımız için otobüsler meydandan kalkacaktır.

Telefonla Acil Hizmet

Bayram öncesi ve bayram süresince günün 24 saati kesintisiz olarak zabıta ekiplerince herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için kurban pazarı ve çarşı merkezleri sık sık denetimlerine devam edecektir. Cadde ve sokak üzerlerinde kesim yapılması Valilik kararı ile yasaklanmıştır. Belediyenin belirtmiş olduğu kapalı mezbahane ve kapalı pazarlarda kesim yapılacaktır. Kurban Bayramı süresince kurban atıkları kontrol edilip en kısa sürede kaldırılarak çevreyi rahatsız etmeleri önlenecek. Bu konularda vatandaşlarımız her türlü şikâyetlerini günün her saatinde 153 Alo Zabıta 224 27 63 şikâyet hattına başvurabilecekler. Ayrıca kaçan kurbanlıklar için yakamla timi oluşturuldu. 24 saat görev yapacak bu ekiplerin öncesinde veya kesim sırasında kaçan kurbanlık hayvanları yakalayacak.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —