Tarih: 10.05.2011 09:06

Trafik Anlatıldı

Facebook Twitter Linked-in

Geniş Katılım Oldu

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Haftası etkinliklerine başladı. Haftanın açılış programı İl Kültür Müdürlüğü`nde yapıldı. Programa Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Jandarma Komutanı Ünsal Ağaoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış ve çok sayıda davetli katıldı.

Bilgiler Verildi

Geçtiğimiz yıl geçirdiği trafik kazası sonucu koltuk değneklerine bağlı kalan Bülent Yıldız, tüm vatandaşları sorumluluklarını yerine getirmeleri konusunda uyardı. Kazadan sonra değişen hayatını ve pişmanlığını anlatan Yıldız, "Kazadan önce ekmeğini taştan çıkaran biriydim. Şimdi ise eşin dostun yardımı ile geçimimi sağlıyorum. Çocuğumu araba çarpar korkusuyla elinden tutup parka bile götüremiyorum. Bu kaza başıma gelene kadar koltuk değneklerine bağlı yaşayan insanların takım elbise giymelerine anlam veremezdim, şimdi bunun ne demek olduğunu çok daha iyi anlıyorum. " dedi. Trafikte herkesin üzerine düşen görevi yapmasıyla bu sorunun çözüme ulaşacağını dile getiren Yıldız, "Trafikte bir hatanın nelere mal olacağını ben yaşayarak öğrendim. Trafik kazalarında hayatını kaybeden, düzenini kaybeden milyonlarca insandan sadece biriyim. Bu kazaların son bulması için herkes elinden geleni yapmalı. Size bu özel günde kazasız belasız yıllar diliyorum. " şeklinde konuştu.

Önemli Açıklamalar

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yılın sürücüsü seçilen Taksici Yalçın Bekler, bir sürücünün değil bütün sürücülerin örnek sürücü olması gerektiğini dile getirdi. Trafik güvenliği için çalışmaların aralıksız devam ettiğini ve bu çalışmalardan olumlu sonuçların alındığını ifade eden İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal ise "Tüm dünyada olduğu gibi bizde trafik haftasını kutluyoruz. Kutlamalarımıza teşriflerinizden dolayı teşekkür ederim. " dedi.

Sertifika Verildi

Faaliyetleri kapsamında yapılan yarışmalarda derece alan öğrencilere ve sürücülere ödülleri verildi. Resim, şiir ve kompozisyon dalında birinci olan ilköğretim öğrencileri Merve Yılmazkaya ve Esra Korkmaz`a ödülleri takdim edildi. Verilen eğitim sonucunda yapılan sınavda başarı sağlayan sürücülere ve yılın sürücüsü seçilen taksi şoförü Yalçın Bekler de sertifikalarını aldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —