Tarih: 07.05.2011 09:28

Hızlı Trene Son Açıklama

Facebook Twitter Linked-in

Bakan Bilgi Verdi

Bakan Soluk, hızlı tren çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi. Hızlı trenin Ankara-Sivas olarak bir bütün halde ele alındığını, ancak Elmadağ`daki sıkıntı nedeniyle projenin daha fazla gecikmemesi için Ankara-Yerköy, Yerköy-Sivas olarak iki etaba ayrıldığını ifade eden Soluk, Ankara-Yerköy arasını da ikiye bölme durumunda olabileceklerini söyledi.

Nasıl Olacak?

Buna göre Kırıkkale-Yerköy arasını ayrı, Ankara-Kırıkkale arasını da ayrı ihale etmek gibi bir düşüncelerinin olduğunu kaydeden Soluk, Elmadağ`da yaklaşık 20 kilometrelik güzergahı çok sağlıklı olarak geçmeyi ve Ankara`dan kalkan bir trenin Sivas`a kadar 250 kilometre yüksek hızla gelmesini ve her noktada gidebilecek şekilde dizayn etmek istediklerini belirtti.

Hızlı Geçiş

Daha önce ilan edilen 2 saat 50 dakikalık sürenin şu anda 1 saat 50 dakikaya, 466 kilometre olan uzunluğun da 406 kilometreye düştüğünü söyleyen Bakan Soluk, "2015 yılı içerisinde Ankara-Sivas`ı, dolayısıyla Sivas-İstanbul`u birbirine bağlamış olmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Aksayan herhangi bir şey yok" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —