Tarih: 15.07.2016 00:03

En fazla Iraklı ve Afganlı var!

Facebook Twitter Linked-in

Suriyeli sayısı azmış!

Kırıkkale İl Göç İdaresi Müdürü Mesut Erdoğan Kent´de 6 bin 154 yabancının yaşadığını, bu yabancıların en fazla Iraklılar ve Afganlılardan oluştuğunu söyledi.

TOPLANTI YAPILDI

Kırıkkale İl Göç İdaresi Müdürü Mesut Erdoğan Kent´de 6 bin 154 yabancının yaşadığını, bu yabancıların en fazla Iraklılar ve Afganlılardan oluştuğunu söyledi. Kırıkkale İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından ´Kent Ortamında Yaşayan Uluslararası Koruma İhtiyaç Sahiplerine Yönelik Koruma Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi´ kapsamında toplantı düzenlendi.

BİLGİLER VERİLDİ

Kamu, kurum ve kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıda ilde yaşayan yabancıların sorunları ve çözüm yolları tartışıldı. Türkiye´de bulunan uluslararası koruma kapsamındaki yabancılara hizmet sağlayan kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması amacıyla yapılan toplantıda katılımcılara İl Göç İdaresi Müdürü Mesut Erdoğan bilgi verdi.

TOPLAMI NE KADAR?

İlk toplantının Kırıkkale´de gerçekleştiğini dile getiren Mesut Erdoğan, şehirde 6 bin 15 yabancının yaşadığını söyledi. Yabancıların kamu ve kurumlar arasında koordinasyonunu gerçekleştiğini dile getiren Erdoğan, "İlimizde bulunan kamu kurumları Müdürlüğümüz ile koordineli çalışıyor. Şu anda kayıt altına alınan yabancıların sayısı 6 bin 154. İlimizde kayıt dışı hiçbir yabancı bulunmuyor. Geçici kimliği olmayan yabancılar ise müdürlüğümüze gelerek kimliklerini çıkarttırıyor." dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —