Mutlaka ilim öğrenin

Mutlaka ilim öğrenin

Mutlaka ilim öğrenin

 

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı açılış programı Ümmülkura Camii Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Programa Vali Yardımcısı Şahin Arsal, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İl Müdürleri, Ümmülkura Camii Dernek Görevlileri, Kur´an Kursu Öğreticileri ve öğrencileri katıldı.

KURSAL BAŞLADI

İstiklal Marşı´nın okunması ve Ümmülkura Camii İmam-Hatibi Ali Tosun´ın Kur´an tilavetinin ardından programda konuşma yapan İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Kırıkkale´deki Kur´an Kursları hakkında bilgiler verdi. İl Merkezinde 68, ilçelerde de 44 olmak üzere toplam 112 Kur´an Kursunda şu anda halen kayıtların devam ettiğini; beşikten mezara kadar ilim öğrenilmesi gerektiğini bildiren hadis-i şerifin ifadesinde olduğu gibi hem yetişkinlere hem gençlere hem de 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kur´an Kurslarının bugünden itibaren eğitim-öğretime başladığını sözlerine ekledi.

SİMİT İKRAM EDİLDİ

Açılış töreni Ümmülkura Camii Yetişkin ve 4-6 yaş grubu Kur´an Kurslarının ziyaret edilmesi ile devam etti. Ziyaret esnasında 4-6 yaş grubu Kur´an Kursu Öğrencileri tarafından Vali Yardımcısı Şahin Arsal´a çiçek takdim edildi.    Ümmülkura Camii Dernek üyeleri cami ve müştemilatı hakkında ziyaretçileri bilgilendirdiler.  Cami içinde sergilenen Kabe kapı örtüsü incelendi.Açılış programı kek dağıtılması, simit ve çorba ikramı ile sona erdi.