Anahtar Kelimeler: yıllık fedakarlık

185 yıllık fedakarlık

185 yıllık fedakarlık

VALİ MESAJ YAYINLADI

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Jandarma Teşkilatı’nın 185’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Makas, “Jandarma Teşkilatımızın şanlı tarihine ve kahramanlıklar ile dolu geçmişine şahitlik ediyoruz” dedi.

 

 

VALİ MESAJ YAYINLADI

Makas, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bu vesileyle, teşkilatımızın tüm mensuplarını en içten dileklerimle kutluyor, görevleri başında şehit olan kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Jandarma Teşkilatı, köklü mazisi ve kahramanlık geleneği ile vatanımızın bekası için mücadele eden, milletimizin huzuru ve güvenliği için canla başla çalışan bir kurumdur. Kuruluşundan bu yana, her türlü fedakarlığı göze alarak, vatanın her köşesinde, en zor şartlarda görevlerini yerine getiren Jandarma Teşkilatı, Yüce Türk Milletimizin gönlünde özel bir yere sahiptir.

 

HUZUR VE GÜVENLİK İÇİN

Asırlardır, Osmanlı İmparatorluğu'nun ve Cumhuriyetimizin bekası için mücadele eden Jandarma Teşkilatı, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda ve her türlü tehdide karşı gösterdiği kahramanlıkla aziz milletimizin gurur kaynağı olmuştur. Bugün de, terörle mücadeleden asayişe, düzensiz göçle mücadeleden trafik güvenliğine, uyuşturucuyla mücadeleden kaçakçılığın önlenmesine kadar çok geniş bir alanda etkin rol oynayan Jandarma Teşkilatı, ülkemizin huzuru ve güvenliği için gece gündüz çalışmaktadır.

 

GÖREVLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Jandarma Teşkilatı'nın başarısının arkasındaki en büyük güç, vatan sevgisi, fedakarlık ve kahramanlık ruhudur. Bu ruhla hareket eden Jandarma mensupları, her zaman milletimizin güvenini ve sevgisini kazanmıştır. Biliyoruz ki, Jandarma Teşkilatı'nın mensupları, görevi başında şehit olan kahramanlarımızın izinden giderek, vatan sevgisi ve kahramanlık ruhuyla görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Jandarma Teşkilatı'nın 185. kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize minnet diliyor, tüm Jandarma mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.



  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 37.3 ° / 23.6 ° Güneşli