Anahtar Kelimeler: cübbe giydi

219 üye cübbe giydi

219 üye cübbe giydi

Kırıkkale Üniversitesinde ''Akademik Yükseltilme ve Oryantasyon Programı'' düzenlendi. Programda akademik yükseliş gösteren ve Kırıkkale Üniversitesine yeni ataması yapılan akademisyenler cübbelerini törenle giydi.

PROGRAM DÜZENLENDİ

"Akademik Yükseltilme ve Oryantasyon Programı"na KKÜ Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz ile Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Şevket Evci, dekanlar, yüksekokul müdürleri, bölüm başkanları, akademisyenler ve aileleri katıldı. Program, Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezi'nde Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi İdris Çakıroğlu, Dr. Öğretim Üyesi Bekir Tanyeri ve Öğretim Görevlisi Cemali Akçalı tarafından icra edilen Türk Halk Müziği dinletisiyle başladı.

 

REKTÖR AÇIKLAMA YAPTI

Programda konuşan KKÜ Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, “Bugün Akademik Yükseltilme ve Oryantasyon programı için bir araya geldik. Bugünün aynı zamanda bir özelliği daha var. Güzel Sanatlar Fakültemiz tarafından tasarlanan kurumsal renklerimizi taşıyan ve şehrimizle bütünleşmiş olan yeni cübbelerimizi giydik. Cübbelerimizdeki sembollerin bir anlamı var. Biz şehrimizi ve gençlerimizi önceleyerek çalışmalar yaptık. Öğrenci ve şehir merkezli bir üniversite olmak için gayret ettik. Bugün yapılan bu çalışmalar için teşekkür etmek istedik. Güzel Sanatlar Fakültemiz tarafından şehrimizin motiflerini taşıyan bir arma tasarlandı. 

 

ÖĞRENCİ İLE İLGİLENİN

Yerel motif olması açısından arkadaşlarımız Balışeyh Koçubaba Türbesi’ndeki figürler arasında yer alan ekranda gördüğünüz motifi çalıştılar. Böylelikle cübbemizle bir yere gittiğimizde şehrimizi yanımızda götürmüş olacağız. Şehrin motiflerini taşıması nedeniyle benim için çok değerli. Bugünkü tören sadece cübbe giyme töreni değil, aynı zamanda üniversitemize yeni ataması yapılan akademisyenlerimiz için bir oryantasyon çalışması oldu. Profesör Doktor, Doçent Doktor, Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi arkadaşlarımız buradalar. Belirli aralıklarla arkadaşlarımıza sorduğumuz bir soru var; ''Kendinizi Kırıkkale Üniversitesi İçin Nasıl Tanımlıyorsunuz?'' Ben bu üniversitede uzun süre vakit geçirdim. Çok güzel arkadaşlıklar edindim. Üniversitelerde tam zamanlılık yoktur ama temel görev öğrenci ile ilgilenmektir.

 

CÜBBE GİYDİLER

Geleceği şekillendiren bir aile efradınız var. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu işi el birliğiyle yapacağız. Çünkü bizim başka geleceğimiz yok. Üniversitemiz, 2023 ve 2024 yıllarında ataması yapılan 32 profesör, 60 doçent, 92 doktor öğretim üyesi, 17 öğretim görevlisi ve 18 araştırma görevlisiyle gücüne güç kattı. Katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.” dedi.



  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli