Anahtar Kelimeler: büyük protokol yapıldı

4 büyük protokol yapıldı

4 büyük protokol yapıldı

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ve Kalkınma Odaları Birliği (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu, Kırıkkale'nin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak dört projenin imza töreninde bir araya geldi.

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Törende, KOP İle Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele, KOP İle Damızlık Ana Arı Dağıtımı, KOP İle Portatif Barınak (2 adet) ve KOP İle Meralarda Gölgelik ve Sıvat projelerinin imza protokolleri imzalandı. KOP İle biyolojik ve biyoteknik mücadele kapsamında Kırıkkale'de tarımda kullanılan kimyasal ilaçların azaltılması ve biyolojik mücadelenin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Proje ile tarım ürünlerinde kalıntı riski azalacak, çevre ve insan sağlığı korunacak ve tarımsal üretimde sürdürülebilirlik sağlanacak.

 

ARI DAĞITILACAK

KOP İle damızlık ana arı dağıtımı ile Kırıkkale'de arıcılık faaliyetlerinin geliştirilmesi ve arı ürünlerinin üretiminin artırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında arıcılara damızlık ana arı dağıtılarak arı kolonilerinin güçlendirilmesi ve arı ürünlerinin kalitesinin artırılması hedefleniyor. KOP İle Portatif Barınak (2 adet) projesi kapsamında Kırıkkale'de hayvancılık yapan çiftçilere portatif barınak desteği sağlanacak. Proje ile hayvanların refahı ve sağlıkları korunacak ve hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliği sağlanacak.

 

GÖLGELİK YAPILACAK

KOP İle meralarda gölgelik ve sıvat projesi kapsamında Kırıkkale'de meralarda bulunan hayvanlar için gölgelik ve sıvat alanları oluşturulacak. Proje ile hayvanların aşırı sıcak ve soğuktan korunması ve meralarda daha rahat bir şekilde otlamaları sağlanacak.

 

ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, imza töreninde yaptığı konuşmada, KOP ile yapılan bu projelerin Kırıkkale'nin kalkınması için çok önemli olduğunu söyledi. Makas, "Bu projeler ile Kırıkkale'de tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi, arı ürünlerinin üretiminin artırılması ve hayvanların refahının korunması hedefleniyor. Bu projelerin hayata geçirilmesi ile Kırıkkale'nin ekonomisine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.

 

SEKTÖR GELİŞECEK

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu ise KOP'un Kırıkkale'nin kalkınmasına her zaman destek olacağını ifade etti. Karakoyunlu, "Kırıkkale'de tarım ve hayvancılık sektörlerinin geliştirilmesi için KOP olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bu projelerin Kırıkkale'ye hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu yatırımların Kırıkkale'nin kalkınmasına ve refahına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.



  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli