Tarih: 14.04.2017 23:56

660 sandıkta 196 bin seçmen sandığa gidiyor

Facebook Twitter Linked-in

Seçim için her şey hazır

Tüm Türkiye´de olduğu gibi Kırıkkale´de de Pazar günü halk sandığa gidiyor. Kırıkkale geneli 660 sandıkta 196.469 seçmen oy kullanacak. Seçimle ilgili gerekli tüm tedbirler alındı.

SANDIĞA GİDİYORUZ

Anayasa değişikliği maddelerinin meclisten geçmişinin ardından tüm Türkiye´de olduğu gibi Kırıkkale´de de Pazar günü halk sandığa gidecek. Kırıkkale geneli 660 sandıkta 196.469 seçmen oy kullanacak seçim çalışmaları kapsamında siyasi partilerde çalışmalarını aralıksız bir şekilde gerçekleştirdi.  Huzurlu bir şekilde siyasi partiler çalışmalarını gerçekleştirdi, seçim propagandaları bugün saat 17.00 itibari ile sona erecek. Pazar günü ise vatandaşlar oy kullanacakları sandıklara gidecek. Seçim için emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığı gerekli önlemler için hazırlıklarını tamamladı.

282 OKULDA SANDIK KURULACAK

Kırıkkale´de merkez 50 olmak üzere toplam 282 okulda sandık 660 sandık kurulacak Sandık kurulacak okulların çevresinde gerekli tedbirlerin alındığı bildirilirken çevre ilçelerde ve köylerde de jandarma tarafından önlemler alınacak. Seçim günü Kırıkkale genelinde polis ve jandarma olmak üzere toplam bin 43 güvenlik görevlisi görev yapacak. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Halkoylaması 16 Nisan 2017 Pazar günü (Yarın) yapılacak. Kırıkkale´de 196 bin 469 seçmen 660 sandıkta oy kullanacak. Ayrıca vatandaşların huzur ve güven içinde, kendi özgür iradeleriyle oy kullanmaları için 267 sandık alanında 1.043 kolluk kuvvetinin görevlendirildiği bildirildi.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması için Türkiye´de olduğu gibi Kırıkkale´de bulunan seçmenler de yarın sandığa giderek oy kullanacak. Halk oylamasıyla ilgili her türle tedbirler alınırken, vatandaşların kendi iradelerini sandığa yansıtmaları bekleniyor. Evet cephesi ve Hayır cephesi her türlü bilgilendirme çalışmasını tamamlarken, son sözü yarın millet söyleyecek. 

KİMLİĞİNİZİ UNUTMAYINIZ

16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan Anayasa Değişikliği Halkoylamasında seçmenlerin oy kullanırken dikkat etmesi gereken konular hakkında YSK bir açıklama yaptı. Açıklamada ?TC Kimlik Numaralı Kimliğinizi Unutmayınız. Oy verme günü yanınıza Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK), nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgeyi yanınızda bulundurmayı unutmayınız. Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kâğıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şarttır?.

OYUNUZU KULLANIRKEN

Açıklamanın devamında ise ?Sandık kurulu görevlisi kimliğinizi alarak seçmen listesinde isminizi bulur ve kontrollerini yaptıktan sonra birleşik oy pusulası, zarf ve mührü size vererek kabinde oyunuzu kullanmanızı ister. Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasaktır ve cezası bulunmaktadır. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekmektedir. Mührü, tercih ettiğiniz alanın dışına taşırmayın. Birden fazla alana mühür basmayın. Birleşik oy pusulasında tercih ettiğiniz alana ?TERCİH? mührünü basın ve mührün kurumasını bekleyin. Mühürlediğiniz yer dışta kalacak şekilde oy pusulasını katlayıp zarfa koyun. Zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adınızın bulunduğu yerin karşısına imzanızı atın. Görme engelliler; felçliler, elleri eksik olanlar veya bu gibi bedeni engelli açıkça belli olanlar o seçim çevresi seçmeni olan ve o sırada sandık alanında bulunan akrabalarından birinin, akrabası yoksa diğer herhangi bir seçmenin yardımı ile oylarını kullanabilirler. Bir seçmen birden fazla engelli seçmene yardım edemez? ifadelerine yer verildi.

MİLYONU AŞKIN SEÇMEN OLACAK

Halk oylamasında yurt içinde 55 milyonu aşkın seçmen, 167 bin 140 sandıkta oy kullanacak. Bu rakamın 1 milyon 269 bin 282´sini, oy verme gününe kadar 18 yaşını dolduran yeni seçmenler oluşturacak. Kırıkkale´de ise 196 bin 469 (Cezaevleri hariç) seçmenin oy kullanması için 660 sandık kurulacak.

BİN 43 KOLLUK KUVVETİ GÖREV YAPACAK

Son hazırlıklarını tamamlayan siyasi partiler, seçim yasaklarının başlamasıyla birlikte de referandum çalışmalarına ara verecek. Seçim boyunca Kırıkkale´de bin 43 adet kolluk kuvveti görev alacak. Seçmen bilgi kâğıdı gelmeyen vatandaşlar da oy kullanabilecek. Kâğıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kâğıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verebilecek.

EVET VE HAYIR OY PUSULASI

Üzerinde T.C. kimlik numarası olmayan bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında seçmen bilgi kağıdı veya T.C. kimliğini ispata elverişli bir belgeyi de ibrazı şart olacak. Seçmenler, YSK´nın ´´www.ysk.gov.tr´´ internet sitesinden de hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecek. Halk oylamasında, "Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu" filigranlı sarı renkteki zarflar ve beyaz renk üstünde "Evet", kahverengi renk üstünde "Hayır" ibareleri bulunan iki ayrı renkten oluşan birleşik oy pusulaları ile "tercih" mührü kullanılacak.

BAZI SEÇİM YASAKLARI

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) hazırladığı seçim takvimi kapsamında, 16 Nisan´da yapılacak halk oylaması için propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları 9 Nisan´da başladı. Buna göre, propaganda serbestliği, oy verme gününden önceki gün saat 18.00´de sona erecek. Siyasi partiler, radyo ve televizyon kanalları ile yazılı, sözlü ve görsel basında yapacakları propagandalarda, Türkçenin yanı sıra farklı dil ve lehçeler de kullanabilecek.

GÖRÜŞLERİNİ AÇIKLAYABİLECEK

Oy verme gününden önceki 24 saate kadar siyasi partiler, radyo ve televizyonlarda birlikte veya ayrı ayrı açık oturum, röportaj ve panel gibi programlara katılarak görüşlerini açıklayabilecek. Siyasi partilerin açık veya kapalı yer toplantılarına ilişkin radyo ve televizyonlarda canlı yayın yapılabilecek. Halk oylaması sürecinde özel tanıtıcı programlar (Ulusa Sesleniş, Millete Hizmet Yolunda ve benzeri konuşmalar), banttan veya canlı yayınlanamayacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —