Anahtar Kelimeler: operasyon

76 ilde operasyon

76 ilde operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki hafta içinde Türkiye genelinde düzenlenen büyük çaplı uyuşturucu operasyonlarında önemli başarılar elde edildiğini açıkladı.

OPERASYON YAPILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki hafta içinde Türkiye genelinde düzenlenen büyük çaplı uyuşturucu operasyonlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, 76 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 1 ton 444 kilogram uyuşturucu madde ve 2 milyon 376 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini duyurdu. Ayrıca, operasyonlar sonucunda 2 bin 365 şüphelinin yakalandığını belirtti. Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki zehir tacirlerine göz açtırmıyoruz. Evlatlarımızın geleceğini karartmalarına müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz" ifadelerine yer verdi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Bakan Yerlikaya, operasyonların Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirildiğini belirtti. İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, Gaziantep, Konya, Antalya, Bursa, Samsun, Balıkesir, Denizli, Şanlıurfa gibi 76 ildeki operasyonlara 3 bin 547 ekip ve 8 bin 867 personel katıldı. Ayrıca, 38 hava aracı ve 72 narkotik dedektör köpeği de operasyonlarda görev aldı.

 

KIRIKKALE OPERASYONU

Bu büyük operasyonlar sonucunda, özellikle büyük şehirlerde ciddi miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Öne çıkan iller ve ele geçirilen uyuşturucular şu şekilde sıralandı:

İstanbul: 365 kg kokain, 77,5 kg metamfetamin, 27,5 kg skunk, 22 kg eroin, 11 kg esrar, 141 kg kimyasal madde ve 805 bin 200 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 28 şüpheli yakalandı.

İzmir: 102 kg bonzai ve 387 bin 478 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 12 şüpheli yakalandı.

Hakkari: 102 kg metamfetamin ve 60,5 kg eroin ele geçirildi. 2 şüpheli yakalandı.

Şanlıurfa: 54 kg metamfetamin ele geçirildi. 4 şüpheli yakalandı.

Gaziantep: 53,5 kg skunk ele geçirildi. 2 şüpheli yakalandı.

Kırıkkale: 542,5 kg metamfetamin ele geçirildi.

 

EKİP DESTEĞİ SAĞLANDI

Operasyonlarda kullanılan teknik ekipmanlar ve büyük bir koordinasyon sağlanarak başarılı sonuçlar alındı. 38 hava aracı ve 72 narkotik dedektör köpeği, operasyonlarda uyuşturucu madde taşıyan şüphelilerin yakalanmasında önemli rol oynadı. Bakan Yerlikaya, valileri, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik etti. Bakan Yerlikaya'nın açıklamasında, uyuşturucu satıcılarının ve kullanıcılarının karşı karşıya olduğu tehlikelerle mücadele kararlılığının devam edeceği vurgulandı. İçişleri Bakanı, özellikle gençleri hedef alan uyuşturucu tacirlerine karşı alınan sert tedbirlerin önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğini söyledi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 11.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli