Anahtar Kelimeler: Anlamsız atama!

Anlamsız bir atama!

Anlamsız bir atama!

Buna ne gerek vardı?

Bu hiç olmadı…!

 

Kendi atadığınız

Müdürlerin üstüne

Hangi mantıkla

Koordinatör atadınız?

 

 

Kırıkkale kamuoyu bir süredir Kırıkkale Belediyesi’nin yeni yönetiminin gerçekleştirdiği 4 kişilik atamayı ve sonuçlarını konuşuyor.

 

 

KIRIKKALE BUNU KONUŞUYOR

Kırıkkale kamuoyu bir süredir Kırıkkale Belediyesi’nin yeni yönetiminin gerçekleştirdiği 4 kişilik atamayı ve sonuçlarını konuşuyor. Belediye yönetiminin müdürlerin üzerine Koordinatör ünvanı ile 4 kişiyi atadığı belirtiliyor. Bu isimlerin ne iş yapacağı merak ediliyor. 4 kişiye aylık 76 bin lira da maaş bağlandığı iddiaları var. Bu kişilerin atamaların ardından göreve başladığı ve birkaç kez hoş olmayan mekanlarda görüldükleri için yönetimin bir kişinin görevine diğerlerine ders olması ve kamuoyunun tepkisini aza indirmek için görevden aldığı da konuşuluyor. 

 

ANLAM VERİLEMEDİ

Atamalara bir anlam verilemezken, atamaların birileri yönetiminin ısrarları ile yapıldığı da gelen bilgiler arasında. Yani birilerinin  atamalar ile talebinin yerine getirildiği bildiriliyor. Dışarıdan gerçekleştirilen atamaların müdürlerin üzerine yönetici ataması şeklinde olduğu gözlenirken, bunu yapmak yerine dışarıdan müdür ataması yapmanın daha doğru bir karar olabileceği vurgulanıyor. Atanan isimlere bağlanan yüksek maaş da dikkat çekici bulunuyor.

 

NAHOŞ MEKANDA GÖRÜLME

Bu atamaların nasıl ve ne şekilde yapıldığı, mecliste atamalar ile ilgili bir karar alınıp alınmadığı da merak ediliyor. Atanan isimlerin nahoş mekanlarda nahoş vaziyette görülmeleri üzerine de bir kişinin görevden alınarak hem diğerlerine ders verildiği, hem de kamuoyunun tepkisinin bertaraf edilmeye çalışıldığının altı çiziliyor. Ancak olayı öğrenin Kırıkkale kamuoyu, konuşu günlerdin konuşuyor ve atamaları doğru bulmadığı gibi tepki gösteriyor ve yakışık almadığını düşünüyor.

 

NEYE GÖRE SEÇİLDİLER?

Bu tür atamaların yerine daha doğru müdür atamalarının yapılabileceği, dışarıdan hem kalifiye ve hem de kabiliyetli isimlerin seçilebileceği, böylece şehirde bekleyen, aksayan, yapılmayan bazı işlerin kısa sürede çözüme kavuşabileceği söyleniyor. Ayrıca ataması yapılan isimlerin hangi kriterlere göre seçildiği, kabiliyetlerinin ne olduğu, neye göre atandığı ve kalifiye olup olmadıkları merak edilirken, yüksek maaş bağlanmasına da bir anlam verilemiyor.

 

ÇOK ANLAMSIZ OLMUŞ

Kamuoyu, “Duyduklarımız doğru ise bu hiç hoş olmamış. Yani bu yönetimden böyle bir şey beklenmezdi. Buna gerek var mıydı? Çok anlamsız olmuş. Beklentilere cevap veren bir gelişme olmamış” yorumunda bulunuyor. Kamuoyu ayrıca, “Kendi atadığınız müdürlerin üstüne koordinatör atamak hangi akla mantığa sığar. Böyle saçmalık olur mu? Kırıkkale Belediyesi’ne ve milletin size verdiği desteğe hiç yakışmadı bu gelişme” diyor.

 

BUNU KİM NASIL YAPTI?

Bu arada atanan kişilerden bazılarının taşeron işçisi olduğu, hiçbir unvan ve kadrosunun bulunmadığı, unvan ve kadrosu olan müdürlerin üzerine hangi yasal dayanağa bağlanarak atama yapıldığı merak ediliyor. Bu atamaların yasal olmadığı ifade edilirken, bunun soruşturmalık bir durum olduğu, Personel İşleri Müdürlüğü, personel işlerinden sorumlu Başkan Yardımcılığının bunu nasıl yaptığı merak ediliyor. Konuyla ilgili soruşturma açılması bekleniyor. 

 



  • Salı 15.5 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli