Tarih: 12.11.2017 17:19

Arıt Tesisi devreye alındı

Facebook Twitter Linked-in

Arıtma Tesisinde inceleme

Kırıkkale üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Çağlayan ve Prof. Dr. Hakan Kocamış, Genel Sekreter İsmail Altan Akgün yapımı tamamlanarak faaliyete başlayan Kırıkkale Üniversitesi Atık Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu. Tesis hakkında Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanı Ertuğrul Ateş´ten ve tesis görevlilerinden ayrıntılı bilgi aldı.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI

İnşaatına 2016 yılında başlanan ve üç yılda bitirilmesi planlanan tesis 1 yıl erken tamamlanarak hizmete alındı. Kırıkkale Üniversitesi yönetimi ve Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanlığının özverili çalışmalarıyla yapımı 1 yıl erken tamamlanan tesis hakkında bilgi veren Ertuğrul Ateş, ?Akademik alanda önemli işlere imza atan Üniversitemiz, her yıl mevcut öğrenci sayısını artırarak daha büyük bir aile olmuştur. Bizler de birim olarak Üniversite yönetimimizin destekleriyle mensup olduğumuz bu büyük aileye katkı sağlamak ve ihtiyaçlarına cevap vermek adına yeşil alan, peyzaj, yol, bina ve altyapı  çalışmaları yapmaktayız.

ARITIM YAPILMAKTA

?Atık Su Arıtma Tesisimiz de bu amaçla yapılan, atık suların geri dönüşüme kazandırıldığı, çevreye ve doğaya katkı sağlayan bir projemizdir. 40.473 m² alan üzerine inşa edilen Atık Su Arıtma Tesisimiz 6.716 m³ /gün debi kapasiteli olup Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur Sistemine göre projelendirilmiştir. Tesis, azot ve fosfor giderimli uzun havalandırmalı aktif çamur sisteminden oluşuyor. Kampüs alanındaki bütün evsel nitelikli atık sular, 800 mm çapında atık su toplama hattı aracılığıyla tesisimizde toplanmakta ve arıtımı yapılmaktadır? dedi.

BY-PASS KANALI ÜNİTELER

Ateş, tesiste giriş yapısı, kaba ızgara, ince ızgara, havalandırmalı kum tutucular, anaerobik havuzlar, kimya binası, havalandırma havuzları, çökeltme havuzları, çamur susuzlaştırma üniteleri, geri devir terfi merkezi, blower binası, debi dağıtma ve toplama yapıları, dezenfeksiyon ünitesi, trafo ? jeneratör binası, geçici çamur depolama alanı, idare binası, tesis giriş binası ve  by-pass kanalı ünitelerinin yer aldığını belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —