Anahtar Kelimeler:

İhale Yenilendi

İhale Yenilendi

Kırıkkale Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Atık Su Arıtma Tesisi ihalesi yeniden yapıldı. İki ay önce yapılan ihale iptal edilmişti. İhale dün daha fazla firmanın katılımı ile yenilendi

 

5 Firma Teklif Sundu

İlk ihaleye sadece üç firma katılmış ve değerlendirme sonucunda ihale iptal edilerek yenilenmesine karar verilmişti. Dün gerçekleştirilen ihaleye 5 firma katıldı. İhale, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy’un başkanlığında gerçekleştirildi. İhaleye Özben İnşaat, Binaş İnşaat, Özsoy İnşaat, Kuzu İnşaat ve MPE Mühendislik teklif verdi. Teklifler, Ulusoy başkanlığındaki heyet tarafından ihaleye katılan firmalar ve basının huzurunda açılarak sunulan dosyalar tek tek incelendi.

 

Verilen Teklifler

Başkan Ulusoy, 22 milyon lira maliyetli ihaleye Özsoy İnşaat’ın 19 milyon 823 lira, Binaş İnşaat’ın 18 milyon 998 lira, Özsoy İnşaat’ın 15 milyon 847 bin lira, Kuzu İnşaat’ın 22 milyon 750 bin lira ve MPE Mühendislik’in de 20 milyon 150 bin lira fiyat verdiğini söyledi. Buna göre ihale 15 milyon 847 bin lira teklif sunan Özsoy İnşaat’ta kalmış görünüyor. Ancak 22 milyon maliyetli işin bu kadar düşük teklifle nasıl yapılacağı merak konusu. İhale komisyonu konuyu değerlendirecek.

 

Değerlendirilecek

Harun Ulusoy, ihale başlangıcında, “Atık Su Arıtma Tesisimizin yapım işi için ihale düzenlemiş bulunuyoruz. İhale dosyalarını açarak sonuçlarını göreceğiz” dedi. İhaleye teklif sunan firmaların teklifleri dosyalar açıldıktan sonra ortaya çıkarken, Ulusoy, “Hayırlı olsun herkese. Komisyonumuz sonuçları değerlendirecek. Gerekli işlemler de yapıldıktan sonra sizlere bilgi verilecek” dedi. İhale bu açıklama ile sona ererken, komisyon tekliflerle ilgili değerlendirmeye geçti. Sonucun da önümüzdeki günlerde belli olacağı bildirildi.



  • Salı 37.9 ° / 24.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.4 ° / 25.3 ° Güneşli
  • Perşembe 41.5 ° / 26.9 ° Güneşli