Anahtar Kelimeler:

Boykot Başlatıldı

Boykot Başlatıldı

Fransa meclisinde görüşülen sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısı kabul edildi. Tasarı alt komisyondan geçti. Şimdi parlamentonun tamamının kabul edileceği bir oylama yapılacak. Fransa parlamentosuna yasa tasarısından ötürü tepki büyük…

 

Esnafın Boykotu

Kırıkkale’deki esnaflar ve vatandaşlar tepkilerini dile getiriyor. Fransa’nın Ermenilere destek olmak için değil, büyüyen Türkiye’ye duyduğu öfkeyi dile getirmeye çalıştığı kaydediliyor. Kırıkkale’deki bazı esnaflar vitrinlerine Fransız ürünlerini satmaktan vazgeçtiklerini belirten yazılar astı. Fransız ürünlerine boykot başlatılıyor. Boykota vatandaşlar da destek oluyor. Bir çok kişi Fransız ürünlerini satın almayacaklarını söylüyorlar.

 

Tepki Gösteriliyor

Kimi esnaflar, Fransız menşeili ürünlerin listesini hazırlayarak bunu da camekanlarına asıyor. Vatandaşları bu konuda bilinçli olmaya ve boykota katılmaya davet ediyor. Boykotun giderek genişlemesi bekleniyor. Resmi bir çalışma olarak da Ticaret ve Sanayi Odası ile benzer kuruluşların boykot açıklamaları yapması bekleniyor. Sözlü tepkiler yapılıyor ancak, şu ana kadar resmi bir çalışma başlamadı.

 

Resmi Boykot Olmalı

Yasa tasarısının alt komisyonda geçtiğini öğrenenler tepkilerini dile getirdiler. Tasarının üst komisyondan geçmemesi için boykotun önemli olacağı ifade ediliyor. Bunun için de resmi olarak bir boykot ve tepki dalgası oluşturulması gerektiği vurgulanıyor. Bu konuda meslek odalarının çalışma yapabileceği kaydediliyor. Kırıkkale’de esnaflar ve vatandaşlar ferdi olarak boykotu çoktan başlattılar bile.



  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli