Tarih: 01.02.2012 08:24

Skandal!

Facebook Twitter Linked-in

 Kırıkkale’deki hastanelerde bazı bölümler için doktor kalmadığı gözleniyor. Doktorların daha fazla para veren özel hastanelere geçmesi dikkat çekiyor…

Branş Açığı Var

Kırıkkale’deki hastanelerin bazı bölümlerinde doktor açığı yaşanıyor. Özellikle kardiyoloji gibi önemli bölümlerde doktor bulunmuyor. Kısa bir süre öncesine kadar kalp ameliyatlarının yapıldığı hastanelerde şu anda kalp ameliyatı yapılamıyor. Sebebi ise kardoyolog olmaması. Hastanelerde bu alanda doktor açığı bulunduğu için gece gelen hastalar Ankara’ya sevk ediliyor. Durumu acil ve kritik olan hastalar ölümle burun buruna geliyorlar.

Vatandaş Tepkili

Bu durum vatandaşların tepkisini çekiyor. Hastanelerin bu alanda doktor açığını acilen kapatması isteniyor. Bölüm ve branş doktoru açığı nedeniyle acil servislerde de yoğun bakım ünitelerinde de sıkıntılı günler yaşandığı görülüyor. Acil servise gelen hastalara bakılamadığı için hasta yakınları ile acil servis doktoru ve görevlileri arasında tartışmalar çıkıyor. Bölge sağlık merkezi olması planlanan Kırıkkale’de şu andaki durum dikkat çekici. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —