Anahtar Kelimeler:

Atalay'dan Anayasa Açıklaması

Atalay

 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti’nin hukuk, toplumsal sorunlar ve insan hakları alanında önemli çalışmaları olduğunu belirterek, bu konuyla ilgili en önemli çalışmalarının anayasa çalışması olduğunu ifade etti.

Anayasa Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti’nin hukuk, toplumsal sorunlar ve insan hakları alanında önemli çalışmaları olduğunu belirterek, bu konuyla ilgili en önemli çalışmalarının anayasa çalışması olduğunu ifade etti. Bütün bu dağınık çalışmaların toparlandığı alanın, bu anayasa çalışması olduğunu ifade eden Beşir Atalay, "Bunun için bu anayasa çalışması başarıya ulaşmak zorunda.” dedi. Stratejik Düşünce Entitüsü’nün “Medeniyetler İttifakı Yol Ayrımında mı? Avrupa’da Yükselen Yabancı Düşmanlığı Irkçılık ve İslamofobia” konulu sempozyuma katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yeni anayasa ile ilgili önemli mesajlar verdi.

Anayasa Çalışmaları

Yeni anayasa çalışmalarının, şu anda Meclis koordinasyonunda ilerlediğini belirten Beşir Atalay, “Biz AK Parti ve Hükümet olarak bu anayasa çalışmasını şu andaki en önemli çalışma olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı. AK Parti içinde de bu konuda önemli bir ekibin olduğunu kaydeden Başbakan Yardımcısı Atalay, “Biz bu çalışmanın motoru olmak zorundayız.” diye ifade etti. Esasen bütün partilerin, seçimlerde en önemli mesaj olarak yeni anayasayı verdiklerine dikkat çeken Atalay, toplumda bütün kesimlerde ilk defa böyle bir güçlü umudun geliştiğini vurguladı. Atalay, ilk defa, 24. Dönem hükümetinin yeni bir anayasa yapma kararlılığı gösterdiğine de değindi.

Garanti Altına Almalıyız

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti döneminde düşünce dünyasında da önemli ilerlemeler gerçekleştiğine dikkat çekti. Toplumda bütün kesimlerde yeni anayasa ile ilgili bir umudun oluştuğunu ifade eden Atalay, “Şu anda düşünce hayatına, toplumsal hayatın bütün kesimlerinde büyük bir rahatlama var. Bu, uygulama ile ilgilidir. Anayasa ile ve onun alt uygulamalarını garanti altına almadan bu uygulamalar garanti altına alınmış sayılmaz. Onun için, çok sesliliği gerçekleştirmek için hepimiz yeni anayasayı önemsemeliyiz. Bunu hepimiz önemseyelim. Vatandaşlarımız, bunu partilere asla unutturmasın. Takipçisi olsun.” diye konuştu.



  • Perşembe 37.5 ° / 23.8 ° Güneşli
  • Cuma 37.1 ° / 24 ° Güneşli
  • Cumartesi 39.2 ° / 25.7 ° Güneşli