Tarih: 19.03.2012 08:30

BABASININ BAŞINDA NÖBETE DURDU

Facebook Twitter Linked-in

 Kırıkkale`de 18 Mart Şehitleri Anma töreninde duygu dolu anlar yaşandı. 2 yıl önce Hakkari Çukurca`da PKK`lı teröristlerin döşediği mayına basarak şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu`nun 7 yaşındaki kızı Yağmur, babasının mezarının başında selam durdu..

TÖRENLER YAPILDI

Kırıkkale`de 18 Mart Şehitleri Anma töreninde duygu dolu anlar yaşandı. 2 yıl önce Hakkari Çukurca`da PKK`lı teröristlerin döşediği mayına basarak şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu`nun 7 yaşındaki kızı Yağmur, babasının mezarının başında selam durup, "Seni çok özledim. Ben de senin gibi asker olacağım" dedi. Cumhuriyet Meydanı`ndaki Atatürk Anıtı`na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, Kültür Merkezi`nde Devlet Övünç Madalyası verilmesi ve Şehitlik`te şehitlerin mezarlarının ziyaret etmesiyle devam etti.

ÖVÜNÇ MADALYASI VERİLDİ

Kuzey Irak`ta meydana gelen çatışma sonrası gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışı nedeniyle gazilik unvanı alan Deniz Piyade Er Dursun Güven`e Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner tarafından Devlet Övünç Madalyası verildi. Güven, "1995 tarihinde Kuzey Irak yakınlarında harekat sırasında gazi oldum" dedi.

BABAMI ÇOK ÖZLEDİM

Şehitlik`teki ziyarette ise duygu dolu anlar yaşandı. 28 Mart 2010 tarihinde Hakkari`nin Çukurca İlçesi`nde PKK`lı teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu`nun mezarı başına gelen kızı 7 yaşındaki Yağmur`un sözleri, yürekleri dağladı. Şehit babasının mezarı başında asker selamı veren Yağmur, "Babacığım seni çok özledim. Ben de senin gibi asker olacağım" dedi. Protokol üyeleri, tüm şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —