ACİLLER BERBAT!

ACİLLER BERBAT!

 Kırıkkale’de üç hastanenin acil servisi de berbat durumda. Buraya düşen Allahlık oluyor…

 

İhtisas Hastanesi

Kırıkkale’deki üç hastanenin acil servisi de şu günlerde berbat durumda. İhtisas, Tıp Fakültesi ve Devlet Hastanesi’nin acil servislerine el atılması gerekiyor. İhtisas’ta hasta çok doktor yetersiz. Hasta bakıcılar, yoğunluktan dolayı hastaları ve yakınlarını azarlıyor.  İcapçı doktorları bulmak mümkün değil. Çoğunun telefonları kapalı.

 

Devlet Hastanesi

Devlet Hastanesi pislikten geçilmiyor. Burada da hasta çok doktor az. Hasta bakıcılar ve hemşireler çay döner sermaye alacaklarını alamadıkları için hastalarla ilgilenmiyor. Çay molası diye gidiyorlar, bir daha ortaya çıkmıyorlar. Hasta yakınları sürekli görevliler ile tartışıyor.

 

Tıp Fakültesi

Tıp Fakültesi de aynı durumda. Acil servis temiz değil, doktor bulmak zor. Buradan da sürekli şikayetler geliyor. En son dün yine tartışma yaşandığı bildirildi. Acile getirilen bir çocuğa bakması için uzun süre doktor arandı. Hasta yakını görevliler ile tartıştı.

 

Allah’a Emanet

Üç hastanedeki sorunlar da benzer. Hastanelerde son zamanlarda otorite kalmamış durumda. Hastanelerin özellikle acil servislerine ilgi gösterilmesi vatandaş tarafından isteniyor. Acillere gidenler tam anlamıyla Allah’a emanet.