Anahtar Kelimeler:

Suçlular Şimdi Yandı!

Suçlular Şimdi Yandı!

 Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü tarafından şehir merkezindeki MOBESE alt yapısı Telekom ile güçlendiriliyor, ilçelere MOBESE kuruluyor ve ayrıca 25 noktaya izleme ve plaka tanıma sistemi kuruluyor

İzleme Sistemi

Emniyet Müdürlüğünden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: “25 noktada 21 hareketli 18 sabit kamera olmak üzere 39 izleme sistemi ve 3 noktada 12 kameralı Plaka Tanıma Sisteminden oluşan Kırıkkale Kent Güvenlik Yönetim Sistemi 2008 yılında Kablosuz İletişim Sistemi (Wİ-MAX) kullanılarak kurulmuş ve faaliyetine devam etmektedir.

Alt Yapı Telekom’dan

Kablosuz iletişimde sorunların artması ve sistemin garantisinin de bitmiş olması nedeniyle iletişim modelinin değiştirilerek Türk Telekom Altyapısına geçmek için Emniyet Genel Müdürlüğünden gerekli ödenek ve izinler alınarak çalışmalar başlatılmıştır. İlk etapta 6 noktaya Türk Telekom tarafından Fiber Optik kablo çekim çalışmaları devam etmekte olup, Türk Telekom ile gerekli Protokoller imza aşamasına getirilmiştir. Geri kalan kamera noktaları da 2013 yılı içerisinde peyder pey Türk Telekom altyapısına dönüştürülecektir.

İlçelere Mobese

Ayrıca Mobese için bir miktar ödeneği bulunan Bahşili, Keskin, Yahşihan ve Balışeyh ilçelerimizin ödenekleri birleştirilerek Merkez MOBESE sistemine bağlı toplam 13 noktada 40 kameralı MOBESE sistemi kurulması amacıyla Proje hazırlanarak ihale için İl Özel İdaresine gönderilmiştir. Yine buralarda da Türk Telekoma ait fiber altyapı kullanılacaktır.”



  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.6 ° / 11.2 ° Güneşli