Anahtar Kelimeler:

Üniversitede Toplantı Yapıldı

Üniversitede Toplantı Yapıldı

 Kırıkkale üniversitesi’nde düzenlenen bir programda üniversite-sanayi işbirliğine geliştirmeye yönelik konular ele alındı ve tartışıldı…

Toplantı Yapıldı

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, hem küçük ölçekli hem de sektörel bazda rekabet edilebilecek projelere, KOBİ’lere yaklaşık 24 milyon 500 bin lira destek vereceklerini bildirdi. Vali Kolat, Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Kocatepe Salonu`nda düzenlenen "Üniversite-Sanayi İşbirliği" konulu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, son bir iki ay içerisinde Kırıkkale`de çok güzel olayların yaşandığını ve bundan mutluluk duyduklarını belirtti. Kırıkkale`nin çok iyi bir sinerji yakaladığını, bunun hep birlikte değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:

Vali’den Açıklama

"Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı`nın üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için Türkiye genelinde başlattığı çalışma, bütün illerimizde gerçekleştiriliyor. Kırıkkale`de de biz bu toplantıyı düzenledik. Bundan önce de yapılan toplantılarda hep aynı konu gündeme geldi. Üniversite, sanayi ve teşviklerle ilgili neler yapılabilir, neler yapılmalıdır. Bunu çok iyi değerlendirmek lazım. Şu gözüküyor ki, helva yapacak her şeyimiz var. Ama helvayı tam yapabiliyor muyuz, yapamıyor muyuz- Bütün mesele helvayı ortaya çıkarmak. Kaliteli bir helva ortaya koymak. Rekabet edilebilir, markalaşmış bir helva ortaya çıkarmak. Bunun için de bütün kurumlarla iş birliği yapabilmek gerekli."

Cesaret Verilmeli

Girişimcinin bir işe teşebbüs eden olduğunu anlatan Vali Kolat, şunları söyledi: "Teşebbüs edebilmesi için de ona cesaret vermemiz gerekiyor. O cesareti üniversitedeki eğitimciler, KOSGEB, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TUBİTAK, Ahiler Kalkınma Ajansı veriyor. Bugün Mali destek programını açıklayacağız. Hem küçük ölçekli hem de sektörel bazda rekabet edilebilecek projelere, kobilere yaklaşık 24 milyon 500 bin liralık destek vereceğiz. Bu çok ciddi bir destek. Ancak yeterince proje gelmediğini görüyoruz. Tabi bu projeler değerlendirilirken emekleme sürecinde olan bir ilden de çok teknik manada proje beklemeyin. İşadamlarına, sanayicilere ve odalara, birbirimizi desteklediğimiz sürece, yönlendirdiğimiz sürece bu kaynakları çok daha iyi kullanma imkanı olacaktır. Çünkü bir ülkenin, bir kentin kalkınmasını kesinlikle özel sektörde görüyoruz. Bunu kendi ülkemizde de görmemiz mümkün."

Özel Sektör Gelişsin

Vali Kolat, özel sektörün geliştiği, kalkındığı, ürünlerin markalaştırıldığı kentlerin önünün açıldığını ve ciddi manada gelişme kaydettiklerini görüldüğünü belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kırıkkale`de de bu potansiyel var. Ama tam anlamıyla değerlendirilemiyor. Bunun hep birlikte, gönül birliğiyle elimizden gelen çabayla inşallah bu imkanları değerlendirelim. Öğrencilerin daha iyi yetişmesine ortam hazırlayalım. Sanayi üniversite iş birliğini daha fazla gerçekleştirelim ve uygulamaya koyalım. Bu organizasyon için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı`na, KOSGEB`e, TUBİTAK`a ve Kırıkkale Üniversitesi`ne teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum." Toplantıya, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Cevahir Uzkurt, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, girişimciler ve öğrenciler katıldı.



  • Cumartesi 16.1 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Pazar 13.7 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 5.3 ° / 0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı