Rektörler Zirvesi Yapıldı

Rektörler Zirvesi Yapıldı

 14 Üniversite Rektörü

Kırıkkale’de Buluştu

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya Üniversitelerarası Kurul Toplantısı için Kırıkkale’ye geldi.

Birlikte Toplantı Yaptılar

İç Anadolu Üniversitesi’nden 14 üniversite rektörünün bir araya geldiği Üniversitelerarası Kurul Toplantısı ilimizde gerçekleştirildi.  Toplantı için Kırıkkale’ye gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ilk olarak Vali Ali Kolat’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kırıkkale Üniversitesi’ne geçen Çetinsaya, toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Geniş Katılım Oldu

Toplantının amacının üniversitelerin sorunlarının ve YÖK ile ilişkilerinin masaya yatırılması olduğunu belirten Çetinsaya, toplantıların çözüm sürecine paralel olarak gittiğini ifade etti. Kırıkkale Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen toplantıya, Abdullah Gül Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Melikşah Üniversitesi, Nevşehir Üniversitesi, Niğde Üniversitesi ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi rektörleri katıldı.

Hassasiyet Bekliyorum

 Basın mensuplarının üniversitelerde yaşanan olaylarla ilgili soruları da yanıtlayan Çetinsaya, bu tür olayların doğal olduğunu ancak kişilerin düşüncelerini şiddete sığdırmadan akademik gelenekler ve demokratik süreçler içerisinde ifade etmesi gerektiğini vurguladı. “İnsanların toplumsal ve ulusal meseleler hakkında farklı görüşleri tartışmaları doğaldır” diyen Çetinsaya, tartışmaların üniversitelerde şiddete başvurulmadan yapılmasının daha doğru olacağına değindi. Bu şekilde pozitif ve negatif tutumların üniversiteler bünyesinde olabileceğine dikkat çeken Çetinsaya olaylarla ilgili olarak, “Bütün rektör arkadaşlarımdan hassasiyet rica ediyorum” diye konuştu.